Şanlıurfa
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Nihat Çiftçi'den Özel Açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

M. Ganiy Çiftçi / Şanlıurfa Olay - Haber Olay - TV Olay Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Nihat Çiftçi önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olacağını söyledi. Türkiye ve Şanlıurfa’da erken seçim tartışmaları sürerken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Nihat Çiftçi’de bu tartışmalara dahil olarak, tekrar siyasete döneceğini söyledi. Siyasette temel konu erken seçim iken, Urfa siyasetinin önemli faktörlerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Nihat Çiftçi ile bir röportaj yaptık. Kendisine ekonomi ve siyaset konularında merak edilen soruları aktarıp çarpıcı cevaplar aldık.

Çiftçi siyasete geri dönüyor Eski başkan Çiftçi, erken seçimi ve adaylık konusunda şunları söyledi: Hepimizin gözünün önünde cereyan eden bir olay var. Muhalefet partileri seçim istiyor. iktidar partisi de anayasada belirtilen kanunlarımızda belirtilen seçimin tamamı ile süresinde yapılması noktasında açıklamaları var. Aslında ülkeyi sürekli seçim mi havasına sokmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla seçimlerin her zaman süresinde yapılması ülkenin çıkarınadır. Bu sebepten dolayı ben bir beklenti içerisinde değilim. 24 Haziran 2023 işte seçimin olabileceği benim öngörüm. Bu şekilde tabii ki halkın son zamanlarda seçim talebinde bulunmasını gerektiren olaylar karşısında da hükümetimizin duyarlı davranıp bu olayları çözüm noktasında gerekli olan iradeyi göstermesini vatandaşlarımız beklemekte. Kendi siyasi yaşamım olarak ta evet ben Şanlıurfa'da çok hizmetlerde bulundu. Hem siyasi olarak bir takım görevler icra ettim. Hem belediye olarak beldesinden Büyükşehir Belediyesine, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı'na kadar hizmetlerim oldu. Sonuçta siyasette tabii ki devam edilecek büyük bir birikim var. Şanlıurfa kamuoyunun halkımızın, insanlarımızın sokakta, eş dost muhabbetinde bizden beklentileri siyasete devam etmemiz yönündedir. Biraz da dinlendik sağlık noktasını da gerekli olanı müdahaleleri, operasyonları yapıldığı için kendimi sağlıklı hissediyorum. Şanlıurfa halkımızın göstereceği istikamette. Allah izniyle bizde yine Şanlıurfa'ya faydalı olmaya, güzel projeler üretmeye, onlara hizmet etmeye, Şanlıurfa siyasetinde var olmaya devam edeceğiz. Hizmet yetersiz

Urfa’da Karaköprü ve Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış olan Nihat Çiftçi, mevcut belediyenin çalışmalarını yetersiz bularak şunları ifade etti: Evet yani bir belediye başkanı gözüyle sonuçta 13 ilçede misafir oluyoruz. Halkımız da iç içeyiz mahallelerdeyiz çalışmalar Şanlıurfa kamuoyunun gözü önünde cereyan ediyor. Ben eski bir Büyükşehir belediye başkanı olarak çalışmalara baktığımda yetersiz görüyorum. Bunu net olarak ifade edip 13 ilçede de yetersizlik var. Bizim belediye başkanlarımızdan beklentilerimiz Şanlıurfa'da 1 saatlik bir zamanın dahi boşa geçmemesi, o sebepten dolayı muhakkak surette hızlı bir şekilde halkın beklentisi olan temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirmeleridir. Ben de onlar gibi düşünüyorum. Çünkü bu yerler hizmet etme yerleridir kendine güvenecek olan insanların gelmesi gerektiği, hiçbir mazeretin kabul edilmediği, kabul edilmemesi gerektiği noktasında buralarda bulunan bir kişi olarak bunu biliyorum. Mazereti yok, çalışmalarımıza devam edip Şanlıurfa'nın zaman kaybedecek hiçbir tahammülü yok. Dolayısıyla vatandaşın sorunlarına, ihtiyaçlarına su ihtiyacından, yola ihtiyacına yeşil alan iki sosyal ihtiyaçlara muhakkak surette bir an önce belediyelerin el atması gerektiğini, bu konuda halkın memnuniyetini sağlamaları gerektiğini düşünüyorum. Şuan yapılan çalışmalar yetersiz Fakıbaba’nın açıklamaları onu bağlar.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında yaptığı ve büyük yankı uyandıran açıklamaları ile ilgili sorumuza ise Çiftçi söyle cevap verdi: Fakıbaba’nın açıklamalarını takip ettim. Konumu ne olursa olsun Ahmet Eşref Fakıbaba eski bakanımız şu an milletvekili geçmişte Şanlıurfa Belediyesi'ne başkanlık yapmış, değerli bir siyaset adamı, değerli bir hemşehrimiz, tabii ki onun görüşleri onu bağlar. Kendi görüşleri fakat geçmişte kalan olayları bugün bu şekilde tekrar kamuoyu önünde cereyan edilmesinin kimseye bir fayda getirmediğini düşünüyorum. Sorumluk sahibi olan biri, katıldığım noktalar da var, katılmadığım noktalar da var. Sorumluluk sahibi olan herkesin öncelikle bulunduğu görevde o sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Ekonomi zor durumda Çiftçi, ekonomi alanında yaşanan gelişmelerle ilgili şunları söyledi: Yani herkes gibi sokakta bizlerde Ekonomi'de olan olayların pazara, esnafa, iş dünyasına, halkımızın refahına nasıl yansıdığını görüyoruz. Gerçekten alım gücü düşüyor. Enflasyonla birlikte milletin alım gücü çok bir yerlerde. Bunun tedbirlerini hükümetimiz almalıdır. Ekonomik gidişat sıkıntılı olursa vatandaşın hangi yöne kayabileceğini bugünden kestirmek mümkün değil. Çünkü vatandaş sonuçta kendi de yaşamı için, kendi refahı için, çoluk çocuğuna, ailesine evine getireceği aş için mücadele ediyor. Çünkü asgari ücreti çok şuan alım gücü çok düşmüş durumda. Buna bir aileyi geçindirmek gerçekten mümkün değil.

Ak Parti’nin toparlanması lazım İktidar Partisi Ak Parti’nin içinde bulunduğu süreç için ise şunları ifade etti:Ak parti her dönem kendi dönüşümünü gerçekleştiren bir partidir. Her seçimde her dönemde halktan kopmamıştır. Bu dönemde ben AK Parti'nin rotasının kendisinin olduğunu düşünüyorum. Çok çok rakiplerle uğraşmaktan ziyade kendi iç dinamiklerini harekete geçirip kendi içerisindeki yanlış giden politikaları düzeltmeleri gerekiyor. Şimdi Türkiye'yi yöneten bir parti olarak AK Parti'nin liderle birlikte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde liyakat sistemini, demokratik alan sistemini, kurumsal yapıları, kurumsal onların iş ve işlemlerini denetlemeleri iyi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halkımızın vermiş olduğu mesaj bu. Ben adalet istiyorum, hukuk istiyorum. Ekonomi noktasında muhakkak surette bu hastalığın ortadan kaldırması gerekiyor  

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Temel Karamollaoğlu Şanlıurfa'daÖnceki Haber

Temel Karamollaoğlu Şanlıurfa'da

Urfa'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralıSonraki Haber

Urfa'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar