Şanlıurfa
DOLAR32.27
EURO34.7636
ALTIN2402.0

Orman Yangınlarından Etkilendi: Urfa’da 63 Fidanı Toprakla Buluşturacak !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Şanlıurfalı Endüstri Mühendisi Saadet Aişeoğlu, kentte 63 bin fidanın dikilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Aişeoğlu,”Urfa'ya yeşil alan kazandırma fikri, temelinde Urfa'daki yeşil alan azlığı ve çıkan orman yangınları oldu.”dedi.

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Şanlıurfalı Saadet Aişeoğlu, Türkiye geneli meydana gelen orman yangınlarından etkilenip Urfa için fidan dikme kampanyası başlattı. Aişeoğlu, projesi için Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bin dönümlük kamu arazisine 63 bin fidanın dikilmesine ön ayak olmaya çalışıyor. Bunun için birçok STK ve özel şirketle görüşmeler yapıp destek talebinde bulunuyor.

ORMAN YANGINLARI BENDE KIVILCIM OLUŞTURDU

Aişeoğlu, Urfa Barosu, TMMOB Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası Urfa Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Urfa Şubesi gibi kurumların yanı sıra, birçok özel şirket ve firma yöneticisi de yayınladıkları videolarla desteklerini açıkladı. Aişeoğlu, yaz aylarında başta Antalya ve Muğla olmak üzere, birçok kentte meydana gelen orman yangınlarının etkisiyle böyle bir proje kampanyasına  giriştiğini belirtti.

URFA’DA TEK BİR ORMAN ALANI BULUNUYOR !

Şanlıurfa’nın diğer kentlere oranla yeşil alan oranının çok düşük olduğunu belirten Aişeoğlu,"Yarın bir gün Urfa'da da böyle bir yangın çıkarsa, hiç ormanımız kalmayacak. Çünkü şu an Urfa'da sadece "Atatürk Ormanı" diye bilinen tek bir yer var. Dolayısıyla Urfa'ya yeşil alan kazandırma fikri, temelinde Urfa'daki yeşil alan azlığı ve çıkan orman yangınları oldu. Bu ikisi birleşince bizde ‘neden memleketimize bir orman kazandırmıyoruz?' deyip Urfa'ya bir orman kazandırmak istedik" diye konuştu.

FİDANLAR, 11 KASIM’DA TOPRAKLA BULUŞTURULACAK !

İsteyen kişi veya kurumun belirtilen banka IBAN numarasına her fidan karşılığında 10 TL yatırabileceğini veya direk fidan alıp gönderebileceğini belirten Aişeoğlu, kampanyaya duyulan ilginin istikrarsızlığından dert yandı.  Toplanan fidanların 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde toprağa dikileceğini hatırlatan Aişeoğlu, en önemli ve kritik sürecin fidanlar dikildikten sonra başlayacağının altını çizdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otogaza hafta başında büyük zamÖnceki Haber

Otogaza hafta başında büyük zam

Harran Üniversitesi Rektörü Olay Medya’nın Konuğu OlduSonraki Haber

Harran Üniversitesi Rektörü Olay Medya’n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar