Şanlıurfa
DOLAR32.3687
EURO34.8022
ALTIN2439.7

Pahalılık bayram alışverişlerini de vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pahalılık bayram alışverişlerini de vurdu
Abone ol
Ramazan Bayramı geldi çattı. Şanlıurfa’da çarşıda bayram alışverişi telaşı var. Bayram alışverişinin merkezi tarihi çarşılar bölgesinde yoğunluk gözlenirken, alışveriş ise geçmiş yıllara nazaran düşük seviyede. Vatandaşlar bayramlık giysinin yanı sıra şeker, çikolata ve lokum gibi ikramlıklara rağbet gösterse de pahalılık bu seneki bayram alışverişine gölge düşürdü. Esnaf, alım gücü düşen vatandaşın eskisi gibi alışveriş yapamadığından, vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yandı.

Şanlıurfa'daRamazan Bayramı öncesinde, özellikle tarihi çarşılar bölgesinde bayramlıkalışverişine çıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Geçen yıldepremler ve selden dolayı buruk geçen Ramazan ayı, Şanlıurfa’da bu yıldepremlerin yaralarının sarılması ile birlikte eskileri aratmayan atmosferdeyaşandı.

Bayram alışverişiniarife gününe bırakan vatandaşlar, Haşimiye Meydanı ve tarihi hanlarbölgesindeki Gümrük Hanı, Kazaz Pazarı ve Sipahi Pazarı gibi tarihi çarşılardayoğunluk oluşturdu. Çarşılara akın eden vatandaşlar, şehrin ticaretininkalbinin attığı yerde alışverişlerini yaptı.

Vatandaşlarbayram alışverişi kapsamında bayramlık giysinin yanında misafirler için bayramşekeri ve kolonya alıyor.

 

Tarihiçarşılar bölgesinde şeker, çikolata, lokum ve kuruyemiş gibi bayramlıktatlıların satışını yapan esnaf Süleyman Çelik, geçen yıla kıyasla fiyatlarınneredeyse iki katına çıktığına dikkati çekti.

Çelik,vatandaşların alışverişlerini tamamlayabilmesi ve rahat bir bayramgeçirebilmesi için pahalılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunlarısöyledi:

 “Çarşıda hareketlilik başladı. Bayramahazırlık başladı. Millet şeker, lokum alıyor. Evde bayram hazırlıkları içineksiklerini tamamlıyorlar. Güzel bir bayram geçireceğiz inşallah.  Geçen yıl biraz daha uygundu fiyatlar. Busene geçen yıla göre fiyatlar yüksek. Yaklaşık 2 kat fiyat artmış durumda.İnşallah iyi olur. Pahalılığın önüne geçilsin ki vatandaşlar alışverişini tamyapabilsin ve rahat bir bayram geçirebilsin. Vatandaş artık giyim alışverişini yapamıyor.”

 

Fiyatartışları nedeniyle vatandaşların alışverişlerini tam yapamadığını belirtenÇelik, çarşıda yoğunluk olmasına rağmen "kuru kalabalık" yaşandığınıifade ederek, şöyle konuştu:

 “Fiyatlar yüksek. Her yıl geçen yılı aratıyor.Her sene fiyatlar artıyor. Geçen yıl 100 TL’ye satılan şekerin kilogramı bu yıl150 TL. Her yıl biraz daha kötü oluyor. Nasıl yapacağız biz de şaşırmışdurumdayız. Millet çarşıda boş geziyor. Yoğunluk var ama kuru kalabalık.”

 Mehmet Diyarise bayramlık alışverişi için geldiğini fakat umduğunu bulamadığını söyledi.Hiçbir şey alamadan döneceklerini belirten Direk, “Bayramlık için geldik amahiçbir şey alamadan döneceğiz. İki parça aldık. 1000 lira gitti. Kıyafetler çokpahalı olmuş. Kendime bir şey alamıyorum. Çocuklarıma bile bütün kıyafetlerialamıyorum. Kıyafetler ikiye üçe katlanmış.” dedi.

 

YıldızMeydanı’nda giyim dükkanı işleten esnaf Mehmet Çiftçi ise çarşıda kalabalığınfazla, iş yoğunluğunun az olduğunu ve bunun vatandaşların alım gücünün düşükolmasından kaynaklandığını belirtti.

Sondönemlerdeki artışlardan dolayı ürünlerin pahalılaştığını, hatta en son yaşanandolar kurundaki artıştan dolayı bile ürünlere zam geldiğini kaydeden Çiftçi,“Ürünler pahalı. Son dönemdeki artışlardan dolayı ürünler pahalı. Dolarartınca, ürünlere zam geliyor. Toptancılar bizi arayıp, ürünleri ucuzavermeyin, bize zam geldi diyorlar. Ama biz yine de uygun veriyoruz. Eskifiyattan veriyoruz. Çarşıda kalabalık var ama alışveriş yok" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güncel altın fiyatlarıÖnceki Haber

Güncel altın fiyatları

Şanlıurfa’da jandarmadan ruhsatsız silah operasyonuSonraki Haber

Şanlıurfa’da jandarmadan ruhsatsız silah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar