Şanlıurfa
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Şanlıurfa’ da inşaatların devam etmemesi isyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’ da inşaatların devam etmemesi isyanı
Abone ol
Şanlıurfa’da yaklaşık 3 bin inşaat devam aşamasında Çevre Şehircilik Bakanlığı tüm inşaatları durdurmuş durumda. İl müdürlüğü elemanları yetersiz diye Üniversiteden denetim yapılıp inşaatların devamı için rapor hazırlayacaklar

Şanlıurfa’da müteahhitler birliği başkanı Mustafa Onal inşaatların devam etmemesinden şikayetçi devam etmediğinden dolayı çoğu işçi evine ekmek götüremediğini belirterek ”En iyi ihtimalle bu yöntemle en az 1-2 ay hiç bir inşaata çalışma yapılamaz. Bu durumda tahmini 150 bin çalışan inşaata gidemediği için evine ekmek de götüremiyor.

 

Şanlıurfa’da Yapı denetime bağlı tek bir Binada orta ve ağır hasarlı bina dahi yoktur. Şu anki durumda Yapı Denetimlere deniliyor ki “Siz durun karışmayın” biz inşaatlara bakacağız

Bu çalışma bu şekilde bitince yetki yine Yapı denetime geçecek. İleri süreçte  Bakanlığın kontrol ettiği binada sorun çıkarsa sorunlu kim olacak? Yapı denetim demeyecek mi “bizi. O süreçte devre dışı bıraktılar”

 

İşin doğrusu mevcut inşaatlarda çalışma başlaması için Yapı Denetimlere inşaatları yeniden inceleme yetkisi verilmesi ve inşaatlara bir an önce başlanmasıdır

Söz konusu bu büyük sorunu Ak Parti İl başkanı Sn. Abdurrahman Kırıkçı bilmekte olup gerekli çabayı ortaya koymuştur.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye Başkanlarımızın da bu konuyu gündemlerine alıp Bakanlıkla gerekli görüşmeyi yapmalılar. Yerel Yöneticilerimiz iyi Niyetle yaklaşım gösteriyor ama sorun çözümlenememektedir.

 

Çevre Şehircilik Bakanlığı ilgililerine bu durum net bir şey şekilde izah edilmeli inşaatlarımızın çakışmalarına hemen başlanmalıdır.

İnşaatlarda çalışma  durduğu için başta beton firmaları olmak üzere 400 ayrı kalemle iş yapılamamaktadır. Bu durum Şanlıurfa ekonomisine de büyük zarar vermektedir.

Devam eden inşaatların Urfa’ya girdisi Aylık 500 milyon civarındadır. Yapı Denetim firmalarının sistemleri maalesef kapalıdır.

 

Özetle Urfa 6 Şubattaki depremden sonra inşaat sektörü şimdi de ekonomik depremle karşı karşıyadır

Sn. Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimizin konuya gerekli hassasiyet göstermelerini temenni ediyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprüye yeni yollar kazandırılıyorÖnceki Haber

Karaköprüye yeni yollar kazandırılıyor

AFAD 11 ile kurulan çadır ve konteyner sayısındaki açıkladıSonraki Haber

AFAD 11 ile kurulan çadır ve konteyner s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar