Şanlıurfa
DOLAR32.2672
EURO34.7264
ALTIN2401.3

Şanlıurfa Olay yazmıştı, çözüm için harekete geçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa Olay yazmıştı, çözüm için harekete geçildi
Abone ol
Atatürk Bulvarı'nda özellikle Emirgan Toplanma Merkezi yakınlarında trafik güvenliğini tehdit eden yaya geçidiyle ilgili olarak flaş bir hamle geldi.

(İbrahim Halil ASLAN/Şanlıurfa OLAY)

Şanlıurfa’nın en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarında yaya geçitlerinin yanlış yapılması sonucu tıkanan trafiği Şanlıurfa Olay gazetesi gündeme getirmişti. Büyükşehir Belediyesinden beklenen hamle geldi ve trafiğin tıkandığı bölgede alt geçit yapılacağı belirtildi.

Haliliye ilçesi Atatürk Bulvarı'nda özellikle Emirgan Toplanma Merkezi yakınlarında trafik güvenliğini tehdit eden yaya geçidiyle ilgili olarak flaş bir hamle geldi. Olay gazetesinde trafik tıkanıklığı ve yaya geçidinin kullanılmasında meydana gelen sıkıntıların haber yapılmasının ardından yayalar için alt geçit yapılacağı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere yapılan habere çok sayıda destek mesajları gelmiş, büyükşehir belediyesi ve belediye yetkilileri etiketlenerek vatandaşlarla paylaşılmıştı. Yaşanan trafik sorununun ardından Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yeraltı çarşılı alt geçit için proje çalışmalarına başlandığını bildirdi. Beyazgül, 'Atatürk Bulvarı yaya alt geçidi ve çarşı projesi fizibilite çalışması devam ediyor" mesajını paylaştı.

Emirgan Toplanma Merkezi'ne yakın noktada bulunan yürüyen merdivenli üst geçit, vatandaşlarca pek kullanılmıyor. Bir süre önce yaya geçiş noktası 50 metre ileriye taşınmıştı. Yayaların geçişi nedeniyle uzun araç konvoyları zaman zaman Abide'ye kadar uzanıyor. Bu noktada trafik ışıkları olmadığı için gürültü kirliliği akşam saatlerinde doruğa çıkıyor. Özellikle de hafta sonlarında yaşanan trafik kuyruğu tüm kesimlerce tepki topluyor. Yapılması planlanan alt geçidin bu soruna çözüm oluşturması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçakale’de araç filosuna bir üye daha eklendiÖnceki Haber

Akçakale’de araç filosuna bir üye daha e...

Şanlıurfa ekibi, Beşiktaş deplasmanına çıkıyorSonraki Haber

Şanlıurfa ekibi, Beşiktaş deplasmanına ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar