Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa rekabeti sosyal medyada
Abone ol
Artık sona yaklaşılan 31 Mart’taki yerel seçimler uzun süredir ülke gündeminde. Seçim gündeminde en çok yer bulan konulardan biri ise, adaylar. Bu seçimde de adayların hem kendini tanıttığı hem de seçmenler tarafından yorumlandığı mecra sosyal medya oldu. Şanlıurfa’daki rekabet sosyal medyada da çok konuşuldu. Zeynel Abidin Beyazgül ve Kasım Gülpınar en fazla yorum alan isimlerden oldu.

MedyaTakip Merkezi’nin profesyonel sosyal medya dinleme platformu DigiLUP verilerinegöre, sosyal medyada son 1 ayda en fazla konuşulan konular arasında yerel seçimvar. Yerel seçim ile ilgili yapılan 10 milyonlarca paylaşımda özellikleBüyükşehir Belediye Başkan Adayları’na dair gelişmeler ve yorumlar öne çıkıyor.

DigiLUPplatformunda yapılan incelemede, adayların; X’te (Twitter) “isim”, “mention” ve“hashtagleri” taranarak, son 1 ayda sosyal medyaya yansıyan ileti sayılarıtespit edildi.

Ulaşılanverilere göre bazı illerin öne çıktığı görüldü. Yerel seçim gündeminde;İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra, Şanlıurfa, Hatay, Adana da büyükşehirbelediye başkan adayları ile en fazla konuşulan iller oldu.

Yerelseçim süreci başladığından beri, sosyal medya kullanıcıları en fazla, İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Murat Kurum ve Ekremİmamoğlu’ndan bahsetti.

Son 1 aylıksosyal medya sonuçlarında, AK Parti adayı Murat Kurum’a 5 milyon 800 bin posttayer verilirken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na 3 milyon 600 bin postta yerverildi. Önceki aya göre iki adayın sosyal medyadaki yansıma farklarınınazaldığı görüldü.

AnkaraBüyükşehir Belediyesi adayları sosyal medyada oldukça yorumlandı. Mevcut başkanMansur Yavaş ve AK Parti adayı Turgut Altınok son 1 ayda en fazla yorumlananiki aday oldu. Turgut Altınok, geçtiğimiz ay olduğu gibi, sosyal medyada enfazla yansımaya ulaşan Ankara adayı oldu.

Yerelseçim süreciyle ilgili sosyal medya yorumlarında öne çıkan bir diğer ilŞanlıurfa oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için aday olan siyasetçiler desosyal medyada çok konuşuldu.

ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkan Adayları için yapılan toplam 443 bin 632 iletinin,246 bin 500 adedinde Zeynel Abidin Beyazgül, 197 bin 100 adedinde Mehmet KasımGülpınar yorumlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğla’da deprem!Önceki Haber

Muğla’da deprem!

Şanlıurfa Valiliği’nden dayak görüntülerine ilişkin açıklamaSonraki Haber

Şanlıurfa Valiliği’nden dayak görüntüler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar