Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtıldı
Abone ol
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan fıstığın sadece kırsal alanlarda değil, şehir merkezinde de yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda, okul, bahçe ve camilere dikilmek üzere 50 bin fıstık (bıttım) fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan fıstıkbilindiği üzere genellikle kırsal alanlarda yetiştirilmekte.Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentin en önemli değerlerindenbiri olan bu ürünün şehir merkezinde de yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla müdürlüğünbahçesinde bir program düzenledi.Programda okul, bahçe ve camilere dikilmek üzere 50 binfıstık (bıttım) fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı EbubekirGizligider’in Şanlıurfa’ya gelişinden dolayı onu karşılamaya giden Şanlıurfa İlTarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy katılım göstermedi. Aksoy’un yerine Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısıZeyni Aktaş katıldı. Ayrıca programa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü AsımSultanoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Programda konuşan Asım Sultanoğlu, bazı okullarda okulbahçelerine ekilen zeytin ağaçları sayesinde okul giderlerinin karşılandığınıve öğretmenlerinde zeytin ihtiyaçlarını bu ağaçlardan giderdiğini belirterek,aynı durumun fıstık ağacında da olması için okul bahçelerine fıstık ekimiyapılacağını söyledi. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Zeyni Aktaş, Şanlıurfaİl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolanprogramın sonunda bazı öğrenci ve öğretmenlere sembolik olarak fidan takdimetti. Programın ardından vatandaş ve öğrenciler 50 bin fidanıalarak ekim için götürdüler. BİHA

Şanlıurfa’da en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan fıstıkbilindiği üzere genellikle kırsal alanlarda yetiştirilmekte.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentin en önemli değerlerindenbiri olan bu ürünün şehir merkezinde de yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla müdürlüğünbahçesinde bir program düzenledi.

Programda okul, bahçe ve camilere dikilmek üzere 50 binfıstık (bıttım) fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı EbubekirGizligider’in Şanlıurfa’ya gelişinden dolayı onu karşılamaya giden Şanlıurfa İlTarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy katılım göstermedi.

Aksoy’un yerine Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısıZeyni Aktaş katıldı. Ayrıca programa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü AsımSultanoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Programda konuşan Asım Sultanoğlu, bazı okullarda okulbahçelerine ekilen zeytin ağaçları sayesinde okul giderlerinin karşılandığınıve öğretmenlerinde zeytin ihtiyaçlarını bu ağaçlardan giderdiğini belirterek,aynı durumun fıstık ağacında da olması için okul bahçelerine fıstık ekimiyapılacağını söyledi.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Zeyni Aktaş, Şanlıurfaİl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolanprogramın sonunda bazı öğrenci ve öğretmenlere sembolik olarak fidan takdimetti.

Programın ardından vatandaş ve öğrenciler 50 bin fidanıalarak ekim için götürdüler. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hilvan’da terör operasyonu: 1 gözaltıÖnceki Haber

Hilvan’da terör operasyonu: 1 gözaltı

Şanlıurfa’da sulama sezonu başladı!Sonraki Haber

Şanlıurfa’da sulama sezonu başladı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar