Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfa’da asayiş ve güvenlik toplantısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da asayiş ve güvenlik toplantısı!
Abone ol
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Şıldak, asayiş ve uyuşturucu suçlarına karşı halkın bilinçli olması gerektiğini aktardı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Asayiş ve Güvenlik BasınBilgilendirme” toplantısı düzenledi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve TuğgeneralMücahit Avkıran da katıldı.

Vali Şıldak, güvenlik ve asayiş konusunda ekiplerceyürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Vali Şıldak, toplantıda yaptığı konuşmada, halkın asayiş veuyuşturucu suçlarına karşı bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Vali Hasan Şıldak’ın toplantısından satır başlıkları şöyle:

 

“Kasten adam öldürme suçlarında bir önceki yılın ilk ikiayına göre büyük bir iyileşme var. Vaka sayıları yüzde 54’lük bir düşüşyaşayarak 13’ten 6’ya düştü. Son 7 aylık periyotta ise yüzde 9’luk bir düşüşgörünüyor. 44 olan kasten adam öldürme sayısı bu süreçte 40’a düşmüş durumda.

 

Hırsızlık olaylarında bir önceki ayın ilk iki ayına göre bakacakolursak, evden hırsızlık olaylarında yüzde 21, işyerinde yapılan hırsızlıkolaylarında yüzde 36, oto hırsızlık olaylarında ise yüzde 11 gibi düşüşlerkaydedildiğini görmekteyiz.

Faili meçhul hırsızlık olaylarında ise iyileşme olduğunugörüyoruz. İki aylık periyotta yüzde 5, 7 aylık periyotta ise yüzde 15’lik biriyileşme söz konusu.

İçişleri bakanlığımızın yakından takip ettiği ve bizimdeüzerinde önemle durduğumuz bir başka konu, aranan kişilerin yakalanması konusu.Suç işleyen kişiler bazen firari olarak kalabilir. Suç işleyen kişilerinsokaklarda ve caddelerde bizim aramızda kalmasını istemiyoruz. Hapis cezasıbulunanlara yönelik yapılan çalışmalarda son iki ayda yüzde 74, son 7 ayda iseyüzde 34’lük bir iyileşme söz konusu. Geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında haklarındahapis cezası bulunan 827 kişi yakalandı.

Hakkında arama kararı bulunan kişilerde ise iki aylıkperiyotta yüzde 94, 7 aylık periyotta yüzde 43’lük bir iyileşme sağlanmışdurumda. bu kapsamda son iki ayda 2 bin 26 kişi yakalandı.

Dolandırıcılık suçlarına baktığımız zaman iki aylık süreçtehakkında işlem yapılan kişi sayısında yüzde 50’lik bir artış görünürkentutuklanan kişi sayısında ise yüzde binin üzerinde bir artış görünüyor. Geçenyılın ilk iki ayında sadece 3 kişi tutuklanırken bu yılın ilk iki ayında 37kişi tutuklandı.  Son 7 ayda ise 76 kişiyakalanmıştır. Bu da yüzde yüzlük bir artış olduğunu gösteriyor.

 

Bizim en çok dikkat ettiğimiz konuların başında gelen uyuşturucumadde konusuna bakacak olursak çok ciddi ilerleme kaydettiğimizi göreceğiz. Skunkdiye tabir ettiğimiz uyuşturucu madde bu yılın ilk iki ayında bir önceki yılınilk iki ayına göre yüzde 23,  son 7 aydaise yüzde 243’lük oanında artış olduğu görünüyor. Son zamanların en çok zararveren uyuşturucu maddelerinden biri ise metanfetamin. Bu uyuşturucu madde iki aylıkdönemde yüzde 64, 7 aylık dönemde ise yüzde 86’lık bir yükseliş yakalanmışdurumda.

Yine çok zararlı maddelerden biri olan bonzaide, iki aylıkdönemde yüzde 29 binik bir artış gösterdi. Son 7 aylık dönemde ise yüzde 728’likbir artış görünüyor.

Kokinde yüzde 260, captagonda yüzde 1193, sentetikuyuşturucularda yüzde 151’lik bir artış görünüyor.  Bunların toplamına bakacak olursak, som ikiaylık dönemde yüzde 150, son 7 aylık dönemde ise yüzde 250 gibi artış oranlarıgözlemleniyor.

Birde bunları satan ve ticaretini yapan torbacılar hakkındabilgi vermek istiyorum.  Ocak ve şubataylarında 347 kişinin gözaltına alındığını görüyoruz bu da bir önceki yılın ilkiki ayına göre yüzde 56’lık bir artış olduğunu gösteriyor. 7 aylık dönemde ise yüzde11’lik bir artış var. Tutuklana torbacı sayısında iki aylık dönemde yüzde 46, 7aylık dönemde ise yüzde 49 artış görünüyor.

Suriye sınırında bulunan ilimiz için Terörle mücadelekonusunda son derece hassas bir uygulama içerisindeyiz. Son 2 aylık süreçteoperasyon sayımız yüzde 92 artış göstermiş, son 7 aylık periyotta ise birönceki 7 aya göre yüzde 45 oranında artış göstermiştir. Yakalanan terör örgütü mensubusayısında ise 2 aylık süreçte yüzde 29, 7 aylık süreçte yüzde 23’lük bir artışgörünüyor.

 

Sınır ili olmamız sebebiyle göçmen kaçakçılığıyla mücadelekonusunda yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Bu kapsamda son 2 ayda operasyonsayımız yüzde 222, 7 aylık dönemde yüzde 117 ve yakalanan organizatör sayımızdayüzde 25 düzeyinde artış görünmekte. Bizim burada asıl hedefimiz, göçmenlerikaçak yollarla ilimize sokan organizatörlerdir.

Silah kaçakçıları ve organize suç örgütlerine yönelikyapılan operasyon sayılarında da kayda değer bir yükseliş görünüyor”. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor başkentten 1 puanla dönüyorÖnceki Haber

Şanlıurfaspor başkentten 1 puanla dönüyo...

Viranşehir’de uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonuSonraki Haber

Viranşehir’de uyuşturucu ve silah kaçakç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar