Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa'da bir evin bahçesinden mozaik çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da bir evin bahçesinden mozaik çıktı
Abone ol
Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde bir şahıs, Suruç'taki evinin bahçesinden çıkan mozaikleri çıkarmaya çalışırken yakalandı.

Türkiye'nin en eski şehirlerinden olan Şanlıurfa'da hemen her adımda bir tarihi eser bulunuyor. Göbeklitepe, Balıklıgöl, Mozaikler ve daha birçok alan kentin geçmişini gözler önüne sererken, son olarak Suruç ilçesinde 1500-2000 yıllık olduğu tahmin edilen mozaikler ortaya çıktı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, M.A. isimli bir şahsın, evinin bahçesindeki mozaikleri çıkarmak amacıyla izinsiz kazı yaptığı belirlendi.

Harekete geçen ekipler, şahsı, kazı yaparken suçüstü yakaladı. Şanlıurfa İl Müze Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede; 200 metrekarelik alanda, Roma Dönemine ait, yaklaşık 1500-2000 yıllık mozaik taşları ile örülmüş, çeşitli hayvan ve insan figürlü mozaiklerin bulunduğu tespit edildi.

Bölgenin sit alanı kapsamına alınması için çalışmalar başlatılırken, olaya ilişkin olarak M.A. isimli şüpheli şahıs hakkında adli soruşturma başlatıldı.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir OSB'deki ilk tekstil fabrikası açıldıÖnceki Haber

Viranşehir OSB'deki ilk tekstil fabrikas...

Karaköprü Belediyespor'da ayrılık kararıSonraki Haber

Karaköprü Belediyespor'da ayrılık kararı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar