Şanlıurfa
DOLAR32.2082
EURO35.0597
ALTIN2525.4

Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Abone ol
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul’da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.

İstanbul’da Irak asıllı bir öğrenci tarafından okul müdürüİbrahim Okutgan’ın öldürülmesinin ardından Türkiye’nin birçok ilinde veŞanlıurfa’da Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası (Eğitim Gücü Sen)tarafından eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklamasıdüzenlendi.

Şanlıurfa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan EğitimGücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı sendika adına Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa ŞubeBaşkanı Mustafa Kutlu okudu.

Şiddet olaylarına karşı iki günlük iş bırakma eylemiyapacaklarını söyleyen Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikasıolarak bir araya gelmemizin sebebi, eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddetolaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için sesimiziduyurmaktır.

İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefateden Okul Müdürümüz Sayın İbrahim OKTUGAN’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenlerive eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz.

Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler veeğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayıreddediyoruz.

Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarınınartması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitimçalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanlarınsağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin degüvenliğini tehlikeye atıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarınıncan güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemlerin alınması veşiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesigerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkındaolduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz.

Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışmaortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler.

Eğitim Gücü Sen olarak, 9-10 Mayıs 2024 tarihinde iki  günlük iş bırakma eylemigerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarınasahip çıkma ve sesimizi duyurma adına bir adımdır.

Bu basın açıklamasıyla, ‘Eğitim Çalışanlarına ŞiddetYasası’nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Okullarımıza yeterlisayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlaratılmadan, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz.

"Yarın da sen olabilirsin, öğretmenim" diyerek,hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyorum.Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayı hak etmiyoruz.

Eğitim Gücü Sendikası olarak, eğitim çalışanlarınıngüvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelede tüm eğitimçalışanlarını yanımızda görmek istiyoruz.

Çünkü unutmayın, eğitim herkesin hakkıdır ve eğitimdeşiddetin yeri yoktur. Bu duyarlığınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birecik’te DEM Parti binasına ikinci saldırı iddiasıÖnceki Haber

Birecik’te DEM Parti binasına ikinci sal...

Bayram yaklaşıyor! Şanlıurfa’da kent merkezinde küçükbaşların sayısı arttıSonraki Haber

Bayram yaklaşıyor! Şanlıurfa’da kent mer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar