Şanlıurfa
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Şanlıurfa’da Gazze’ye destek mitingi: ”Gazze’ye sahip çıkmak için dirilelim!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da Gazze’ye destek mitingi: ”Gazze’ye sahip çıkmak için dirilelim!”
Abone ol
Şanlıurfa STK Platformu adına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da düzenlenen Gazze’ye destek mitinginde yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı kınadı.

 

Şanlıurfa STK Platformu adına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-SenŞanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'da düzenlenen Gazze'yedestek mitinginde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiğikatliamı kınadı.

Coşkun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “KıymetliKatılımcılar, Dirilere anlatamadığımız Gazze’deki zulmü Ölülere anlatmak içinmezarlıktayız. Gazze katliamı 6. ayını doldurmak üzeredir. Gazze'de hayatınıkaybedenlerin sayısı 33 bini, yaralı sayısı 73 bini aşmış durumdadır. Halenenkaz altından çıkarılamayan binlerce şehit var. Şehit edilenlerin yarısınayakını çocuk, 10 bine yakını ise kadındır. Rabbim şehadetlerini kabul etsin.

Gazze’de tarihin en acımasız soykırımlarından birinigerçekleştiren Siyonist İsrail rejimi son günlerde dilimize getirmeye dahi hayaettiğimiz iğrenç saldırılara girişti. Bu bağlamda Gazze’de bulunan ŞifaHastanesi’ne yönelik akıl almaz  saldırıbaşlatan işgalciler, hastane içerisindeki çok sayıda bacımızın izzetini çiğnedi.Bütün dünyanın gözü önünde benzeri görülmemiş bir ölçüde gaddarca ve ahlaksızcakatliam devam ediyor. Gazzeli çocukların açlıktan öldüğünü, insanların hayvanyeminden yapılan yiyeceklerle hayatta kalmaya çalıştıklarını, yardım için koşaninsanların çırpınışlarını izleyerek iftar ve sahur sofralarına oturuyoruz. Bubüyük insanlık dramı karşısında somut hiçbir adım atmayan, işgalci terördevletiyle ticareti devam ettiren ve bize bu utancı yaşatan Müslüman ülke ve şirket yöneticilerini Allah’ahavale ediyoruz.

Bugün izzet yurdu Gazze’de; “Birtakım insanlar onlara, “İnsanlar size karşı asker toplamışlar,onlardan korkun” dediler de bu, onların imanlarını arttırdı ve “Allah bizeyeter, O ne güzel vekildir!” diye cevap verdiler.” (Âl-i İmrân Sûresi, 173)ayeti yaşanmaktadır.

Bugün Gazze’de;Hz. Peygamber’in (s.a.v) şu hadisinde işaretettiği kahramanları bulmak mümkündür: “Ümmetimden bir topluluk daima hak üzereolacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emrigelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç muhalefetedenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.” “Ya Rasûlallah! Onlar nerededirler?”dediler. O, (sav) “Onlar, Beyti’l Makdis’te ve Beyti’l Makdis’inetrafındadırlar.” buyurdu.” (Ahmed bin Hanbel, Müsned, 36/657, no: 22320) EvetGazze’nin şerefli ve onurlu halkı bugün şiddetli geçim sıkıntısına maruzkalmıştır. Bu konuda görev diğer Müminlere yani bizlere düşmektedir. Gazze’ninşerefli ve onurlu halkı görevlerini tam olarak yerine getirmektedir. Ancakbizler maalesef gereği gibi kardeşlerimize sahip çıkamadık ve çıkamıyoruz.

Gazze gösterdi ki, sözde 57 İslam ülkesi tarafından kurulan“İslam İşbirliği Teşkilatı” aslında kağıt üzerinde bir teşkilattır ve bir arayagelip birkaç fotoğraf paylaşmaktan ibarettir.  Gazze gösterdi ki, Müslümanların kutsalları,bir ülkenin ulusal çıkarlarına çok kolay kurban edilmektedir. Maalesefülkemizde bunu net bir şekilde görmekteyiz. Evet Gazze halkı açtır, susuzdur, iftarlarını açacağı saat bellideğildir, canları enkaz altındadır. Ancak imanla gururla ve görevlerini yerinegetirmiş insanlar olarak Allah’ın huzuruna gidecekler. Ya bizler! Allah’a nasılhesap vereceğiz? Ölü toprağı mı serpildi biz ümmete? Vicdanlı halklarsokaklarda Gazze’deki Siyonist zulmü haykırırken bize ne oldu? Nasıl birgafletteyiz? Elde ettiğimiz dünyalıklarımız mı bizi bırakmıyor? Makamlarımızçok mu rahat, ne çabuk unuttuk Batı dediğimiz siyonizmin canavarlarını?Çanakkale’de, İstiklal Savaşında akbabalar gibi üşüşmüştüler Anadolu'ya  topyekün. Yok olmanın, vatansızlığınkıyısından dönmüştük. Bugün de aynı Batı, özellikle İslam coğrafyasını kanabulayarak paramparça etti. Son olarak Gazze’yi, Filistin’i gözlerimizin önündekan gölüne çevirdi; namuslara el atıldı. Orası biter ise bilin ki  hedef Türkiye’dir.

Bu rahatlık bize kalmaz, KIYMETİ BİLİNMEYEN NİMET ELDENALINIR kaidesi başımıza gelmeden dirilelim. Meydanlara inelim, her platformdazulmü dile getirelim. Ticaret yapan firmaları boykot edelim. Avukatlarımız vebizler suç duyurusunda bulunalım. İşgalcilerle ticaret yapan kim var ise  vatan haini, işbirlikçi, soykırım destekçisiilan edip haykıralım. Direnen ve bu haklı mücadeleyi meydanlara taşıyan tümvicdanlı halkları ve siz değerli katılımcıları selamlıyor ve teşekkür ediyoruz”.

BİHA

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye İttifakı, Kasım Gülpınar’a desteğini açıkladıÖnceki Haber

Türkiye İttifakı, Kasım Gülpınar’a deste...

Balıkayağı Kavşağı trafiğe açıldıSonraki Haber

Balıkayağı Kavşağı trafiğe açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar