Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfa’da hayvan hakları savunucuları köpekleriyle eylem yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da hayvan hakları savunucuları köpekleriyle eylem yaptı
Abone ol
Şanlıurfa’da köpek saldırısı sonucu 4 kişinin hastanelik olması ve kuduz vakalarının görülmeye başlamasının ardından kentte başıboş hayvanlar toplatılmaya başlandı. Bu gelişmenin ardından hayvan hakları savunucuları Şanlıurfa’da bir araya gelerek eylem yaptı. Şanlıurfa’da son günlerde başıboş köpeklerin saldırısısonucu 4 kişinin hastanelik olmasının ardından saldırgan köpeklerin kuduzçıkması üzerine kentte başıboş hayvanların toplatılmasına başlandı. Bu gelişme,hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu. KUDUZ VAKALARI VE KARANTİNA ÖNLEMLERİSon zamanlarda başıboş köpeklerde kuduz vakalarınıngörülmesi üzerine Batıkent ve Payamlı mahallelerinde karantina uygulamasınageçildi. Şanlıurfa Valiliği, vatandaşlara tehlike arz eden başıboş sokakköpeklerinin aşılanması ve rehabilite edilmesi için toplatılması kararı aldı.Bu kararla birlikte sokak köpekleri toplanmaya başlandı. HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN TEPKİŞanlıurfa’da bir araya gelen hayvan hakları savunucuları,“Toplamaya, Esarete, Sürgüne, Öldürmeye HAYIR” diyerek basın açıklaması yaptı.Kucaklarına aldıkları köpekleriyle yaşananlara tepki gösteren grup, başıboşköpeklerin toplatılmasının çözüm olmadığını savundu. Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay,kısırlaştırmanın önemine değindiği açıklamada, sahipsiz köpeklere yapılanşiddete dikkat çekti. HÜMEYRA ULUBAY’DAN SERT AÇIKLAMAHayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay,beraberindeki hayvan hakları savunucularıyla yaptığı açıklamada, hükümetinsahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun teklifine sert tepkigösterdi. Ulubay, “Bu canlıları katletmenin hakkını nereden alıyorsunuz? Onlarıöldürmek çözüm değildir. Toplayın, barınaklar yapın, kısırlaştırın. Üretimtesislerini ve çoğalmayı önleyin, satılmalarını engelleyin” dedi.Ayrıca eyleme Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç BirliğiPlatformu da (HAYTAP) katıldı. GRUP DAĞILDIYapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekildedağıldı. Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının korunması ve dahainsancıl çözümler bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.BİHA

Şanlıurfa’da son günlerde başıboş köpeklerin saldırısısonucu 4 kişinin hastanelik olmasının ardından saldırgan köpeklerin kuduzçıkması üzerine kentte başıboş hayvanların toplatılmasına başlandı. Bu gelişme,hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu.

 

Son zamanlarda başıboş köpeklerde kuduz vakalarınıngörülmesi üzerine Batıkent ve Payamlı mahallelerinde karantina uygulamasınageçildi. Şanlıurfa Valiliği, vatandaşlara tehlike arz eden başıboş sokakköpeklerinin aşılanması ve rehabilite edilmesi için toplatılması kararı aldı.Bu kararla birlikte sokak köpekleri toplanmaya başlandı.

 

Şanlıurfa’da bir araya gelen hayvan hakları savunucuları,“Toplamaya, Esarete, Sürgüne, Öldürmeye HAYIR” diyerek basın açıklaması yaptı.Kucaklarına aldıkları köpekleriyle yaşananlara tepki gösteren grup, başıboşköpeklerin toplatılmasının çözüm olmadığını savundu.

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay,kısırlaştırmanın önemine değindiği açıklamada, sahipsiz köpeklere yapılanşiddete dikkat çekti.

 

 

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay,beraberindeki hayvan hakları savunucularıyla yaptığı açıklamada, hükümetinsahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun teklifine sert tepkigösterdi. Ulubay, “Bu canlıları katletmenin hakkını nereden alıyorsunuz? Onlarıöldürmek çözüm değildir. Toplayın, barınaklar yapın, kısırlaştırın. Üretimtesislerini ve çoğalmayı önleyin, satılmalarını engelleyin” dedi.

Ayrıca eyleme Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç BirliğiPlatformu da (HAYTAP) katıldı.

 

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekildedağıldı. Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının korunması ve dahainsancıl çözümler bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı güreşçi Mustafa Kubacık Türkiye üçüncüsü oldu!Önceki Haber

Şanlıurfalı güreşçi Mustafa Kubacık Türk...

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Hartavioğlu olduSonraki Haber

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Hartavioğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar