Şanlıurfa
DOLAR32.2213
EURO34.7335
ALTIN2408.4

Şanlıurfa’da klima sezonu erken açıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da klima sezonu erken açıldı!
Abone ol
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da nisanayında sıcaklık rekor seviyelere ulaşırken termometreler şimdiden 35 dereceninüstüne çıktı. Kentte sıcak hava vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Bunaltansıcaklıklara karşı serinlemek isteyen vatandaşlar da klima satıcılarının yolunututuyor.

Klima fiyatları geçen yıla oranla bir hayli artmış durumda. Geçenyıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya kadaryükseldi. Bu durum vatandaşı zor durumda bırakırken esnaf yüksek fiyatlararağmen bu sezon satışlarda patlama yaşanacağını düşünüyor.

BİHA’ya konuşan spot pazarı esnafından Ramazan Tokyavuz,sıcakların şimdiden mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayısatışlarının erken başladığını vurguladı. Haziran sonu temmuz başı gibi yoğunlaşanklima satışlarının şu anda yaşandığını belirten Tokyavuz, iklimlendirmecihazlarındaki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 20'ye çıkarılmasının cihazfiyatlarını artırdığını kaydetti.

"Geçen yıl en çok klimayı biz sattık. Bu sene de o rekorutazelemek istiyoruz ama fiyatlar nasıl etkiler bilemiyorum” diyen Tokyavuz,şunları söyledi:

“Geçen yıl 18 bin liraya sattığımız klima bu sene 35-40 bin lirayatekâmül ediyor. Bu da hem bizi hem alacak vatandaşı etkiliyor. Ama yineŞanlıurfa Türkiye’nin en sıcak ili. İlerleyen günlerde satışlarda patlamayaşanacağını düşünüyorum. Şu an için iyi bir rağbet var sıcaklar mevsimnormallerinin üzerinde seyrettiği için. Normalde haziran sonu temmuz başı gibisatış beklerken, şu anda da satışlarımız gayet iyi."

 

Tokyavuz, iklimlendirme cihazlarındaki KDV oranlarının düşürülmesigerektiğini belirterek, "Halkın taleplerini karşılayabiliyoruz. Her çeşitklima var. Ama fiyat konusunda halkımıza yardımcı olamıyoruz. Devletin KDVoranlarını düşürmesi lazım. Eğer fiyatlar düşürülürse biz klima fiyatlarınıuyguna çekebiliriz" dedi.

En düşük klimanın 15 bin liradan başladığını belirten Tokyavuz,temmuz ayında bu rakamın 20-25 bin liraya çıkacağını söyledi.

Mayıs aylarının başında klimalara zam beklediklerini ifade eden Tokyavuz,vatandaşlara da "Hiçbir zaman klima sezonunu beklemesinler. Yaz aylarındanönce gelip alsınlar" önerisinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzincan’da deprem!Önceki Haber

Erzincan’da deprem!

Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyorSonraki Haber

Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar