Şanlıurfa
DOLAR32.275
EURO35.0883
ALTIN2465.2

Şanlıurfa’da mesleki eğitimde hedef yüzde 50!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da mesleki eğitimde hedef yüzde 50!
Abone ol
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mesleki eğitim olanaklarının büyük potansiyel barındırdığını söylediği Şanlıurfa’da, işverenlerle iş birliği içinde çalışarak mesleki eğitimi güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şanlıurfa’da sanayicilerin usta ve kalfa bulamama sorunuyla ilgili de Şamlıoğlu, çocukların sadece ucuz iş gücü olarak değil, girişimci, kalfa, usta ve teknisyen olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Biz dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Şanlıurfa’yagelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, sabah saatlerinde Meslekive Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi' (SEUP) kapsamında, düzenleneMesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısına katıldı.

Ardından Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde birdizi incelemelerde bulunan Şamlıoğlu, BİHA mikrofonlarına özel açıklamalardabulundu.

Özellikle Şanlıurfa’da gençlerin meslekieğitim alanında önemli başarılar elde ettiğini de vurgulayan Şamlıoğlu, MEBolarak Şanlıurfa'da mesleki eğitim oranlarını artırmayı hedeflediklerini ifadeetti.

“Şanlıurfa’da yüzde 34’lerde yani 100 öğrenciden 34’ümesleki eğitimi tercih ediyor“ diyen Şamlıoğlu, şunları söyledi:

“Mesleki eğitim anlamında büyük imkanlar barındırıyorŞanlıurfa. Şanlıurfa’da genç kardeşlerimizin özellikle mesleki eğitimalanlarında önemli işlere imza attıklarını biliyoruz.  Biz de MEB olarak eğitimin her alanındaolduğu gibi özelikle mesleki eğitim alanında da mesleki eğitim oranlarınıŞanlıurfa’da arttırmak istiyoruz. Bu manada yeni uygulamalarımız var, meslekieğitimle ilgili. Bu uygulamalarımızı sektörle, işverenle paylaşmak hem deeğitimcilerimle paylaşarak Şanlıurfa’da mesleki eğitimi daha da güçlü halegetirmek istiyoruz. Oranlarımız Şanlıurfa’da yüzde 34’lerde yani 100 öğrenciden34’ü mesleki eğitimi tercih ediyor. Bu oranların Şanlıurfa’da yüzde 50’lere yada üstüne çıkabileceğini biliyoruz. O gayretle inşallah çalışmalarımız devamedecek. “

Şamlıoğlu, Şanlıurfa’da sanayicilerin usta ve kalfa bulamamasorunuyla ilgili de, çocukların sadece ucuz iş gücü olarak değil, girişimci,kalfa, usta ve teknisyen olarak yetişmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

Bu amaçla sektörle entegre okul modelleri, ihtisasokulları ve tematik okul uygulamaları gibi bir dizi yeni politikanın hayatageçirileceğini belirten Şamlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz çocuklarımızın ucuz iş gücü veya ara eleman olarakgörülmesini istemiyoruz. Bizim çocuklarımız birer girişimci olarak yetişiyor.Bizim çocuklarımız kalfa, usta, teknisyen olarak yetişiyor. Bu minvaleçocukların mesleki eğitimi daha çok tercih etmeleri, sektörün beklentileri ilebağlantılı güçlü nitelikli eğitim almaları konusunda yeni politikaları hayata geçirdik.Sektör içi okul modeli, sektöre entegre okul modeli, ihtisas okulları,okulların tematikleşmesi gibi birçok uygulama var. Bunlardan bir tanesi büyükişletmeler içerisinde okul açarak, çocukarımızın eğitimde üretim, üretimdeeğitim ilişkisiyle büyük bir imkan hem iş gücü olarak yakalamak hem deçocuklarımız açısından nitelikli istihdamı hayata geçirmekle ilgili muradımızvar. Şanlıurfa’da da bu minvalde Şanlıurfalı sanayicilerin, iş adamlarının, STK’larınçocukların geleceklerine sahip çıkacaklarına inancımız tam. “

Mesleki eğitimin algı sorununu da ele alan Şamlıoğlu,velilerin ve öğrencilerin mesleki eğitimden yeterince haberdar olmadığını vebazı mezun öğrencilerin istihdamda zorluk yaşadığını dile getirerek, “Meslekieğitimin algı sorunu var. Velilerimiz olsun, çocuklarımız olsun meslekieğitimden çok haberdar olamıyorlar. Bazen mesleki eğitimde mezun olançocuklarımız da arzu ettikleri çerçevede istihdam olamadıkları gibi bazı temelsorun alanlarımız var. Bu sorunları çözmek için bakanlık olarak biz dizipolitika önerilerini hayata geçiriyoruz. “

Son olarak, Şamlıoğlu, mesleki eğitimin daha dagüçlendirilmesi için 7-8. sınıflardan itibaren modüler mesleki eğitimuygulamalarının hayata geçirileceğini duyurdu. Bu adımların Şanlıurfa'da vediğer illerde mesleki eğitimin daha da önem kazanmasına ve tercih edilebilirhale gelmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir’de AK Parti’nin seçim ofisinde kavgaÖnceki Haber

Viranşehir’de AK Parti’nin seçim ofisind...

Otogaza zam geldiSonraki Haber

Otogaza zam geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar