
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 31 İlde bugün 9 saat boyunca polis ve jandarma ekiplerince uygulama yapılacak.
Koronavirüs önlemleri kapsamında Şanlıurfa2nın da yer aldığı 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta bu hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Yasak öncesi market, fırın ve pazar gibi yerlerde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için güvenlik güçleri denetim yapacak. İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yasağın uygulanacağı 31 il valiliğine talimat gönderdi.
Talimatta, koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik sokağa çıkma yasağı ve daha önceden alınan tedbirlerin etkinliğini artırmak amacıyla bugün saat 15.00-24.00 arasında uygulama yapılması istendi.
Bugün belirtilen saatlar arasında; market, fırın, pazar yeri, büfe, yoğun olarak alışveriş yapılan cadde-sokaklar, akaryakıt istasyonları gibi yerlerde sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımı en üst seviyede denetlenecek.
Yorum Yazın