Şanlıurfa
DOLAR32.355
EURO34.7122
ALTIN2385.5

Şanlıurfa’daki sendikalar öğretmen atamasında pozitif ayrımcılık istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’daki sendikalar öğretmen atamasında pozitif ayrımcılık istiyor
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını açıklamasının ardından gözler ne kadar atama yapılacağına çevrildi. Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri, yaklaşık 10 bin öğretmen açığının bulunduğu Şanlıurfa’ya atamalarda pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçelerin öne sürülmemesini istiyor.

Öğretmenlereatama müjdesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

CumhurbaşkanlığıKülliyesi'nde dün kabine toplantısı sonrası öğretmen atamalarıyla ilgili soruyayanıt veren Erdoğan, “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktaratama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımızkonuyu çalışıyor" dedi.

Erdoğan’ınaçıklaması sonrası gözler ne kadar atama yapılacağına, kontenjan ve branşdağılımına çevrildi.

2024 MEB atamatakviminin açıklanmasının ardından kontenjan ve branş dağılımı belli olacak.

Öğretmenatama kılavuzu ile birlikte başvuru tarihleri, branş ve kadro dağılımları ilanedilecek.

Şanlıurfa’dakieğitim sendikalarının temsilcileri kentteki öğretmen açığının çok fazlaolduğunu ve yaklaşık 10 bin öğretmen atamasının Şanlıurfa’ya yapılmasıgerektiğini belirtti.

 

MemurSendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun,Türkiye genelinde 100 binin üzerinde olan öğretmen açığının bulunduğunukaydetti.

“Bizimisteğimiz mutlaka bu açığın kapatılacak şekilde atama yapılmasıdır” diyenCoşkun, Şanlıurfa’daki öğretmen açığının da çok fazla olduğuna dikkati çekti.Coşkun, şunları söyledi:

“YalnızcaUrfa’mızda 8 binin üzerinde öğretmen açığımız var. Ayrıca biz sınıfları 25kişilik seviyeye getirsek, ikili eğitimleri normale dönüştürsek, en azihtiyacın 2 veya 3 katı öğretmen ihtiyacı doğacaktır.

En gençnüfusa sahip ilimizde her yıl yaklaşık 60 bin çocuk dünyaya geliyor ve 1. sınıfakayıt yapılıyor, dolayısıyla planlama yapılırken bunların hesabı kitabı iyiyapılarak tüm çocuklarımıza eğitimin tüm imkanları en iyi şekilde sarf edilerekyatırım yapılarak eğitim kalitesi artırılmalıdır.”

 

Coşkun,eğitimden tasarruf olmayacağını belirterek, “Her çocuğun hayatı özeldir vehiçbir çocuğun yedeği yoktur. Her zaman eğitimi önceleyen hükümet gerçekihtiyacı karşılayacak kadar öğretmen atamasını da öncelenmelidir. 

‘68 binöğretmen ataması’ diye uzun süredir sesini duyurmaya çalışan meslektaşlarımızduyulmalı, öğretmen atama sayısı belirlenirken emekli olan sayısı, bütçedisiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenlekapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir” dedi

İbrahimCoşkun, en az 50 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini kaydetti.

 

Eğitim ve BilimEmekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Murat Oruç daTürkiye genelinde yaklaşık 130 bin olan öğretmen açığının Şanlıurfa’da 10 bindolayında olduğunu kaydetti.

“Sendikamızınverilerine göre ilimizde yaklaşık 10 bin dolayında açık bulunmaktadır” diyenOruç, şunları söyledi:

“Her yılilimizde yaklaşık 4 bin öğretmen farklı illere tayin istemekte olup, bu açıkher geçen yıl artmaktadır. En son 2023 yılının mayıs ayında 45 bin atamadan4,700 öğretmen ilimize atandı. Bu sayı her yıl ilimizden tayin giden öğretmensayısına eşit olmaktadır. Dolayısıyla ilimize atamalardan ayrılan kontenjan, açığıkapatmaktan çok uzaktır.”

 

MilliEğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçen yıl ağustos ayında kenti ziyaretindeŞanlıurfa’da eğitimde en büyük sorunun öğretmen açığı olduğunu söylediğinihatırlatan Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın BakanTekin’den çocuk doğum oranının en yüksek olduğu, her yıl 60 bin çocuğun doğduğukentimize öğretmen atamalarında pozitif ayrımcılık yapması temelbeklentimizdir.  Eyyübiye ilçesindederslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul-ortaokullarda 49, Haliliye'de ise40 olduğu düşünülürse en az 10 bin öğretmen atamasının ilimize yapılmasıgerekmektedir. Öğretmen atamalarında Eğitim-Sen olarak KPSS puanının esasalınmasını, mülakat adı altında torpilin yolunu açan uygulamalardan da bir anönce vazgeçilmesini talep ediyoruz”.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siverek’te lastiği patlayıp takla atan araçta 4 kişi yaralandıÖnceki Haber

Siverek’te lastiği patlayıp takla atan a...

Şanlıurfaspor için zorlu 4 haftaSonraki Haber

Şanlıurfaspor için zorlu 4 hafta

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar