Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfalılar dikkat! Her bilgiye inanmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfalılar dikkat! Her bilgiye inanmayın
Abone ol
Şanlıurfa'da deprem sonrası sosyal medyada deprem ile ilgisi olmadığı halde "Deprem sonrası" diyerek hastaneden tadilat görüntüleri paylaşıldı. Hastaneden paylaşımlarla ilgili açıklama geldi.

Birçok olayda olduğu gibi bu akşam yaşaşn depremin ardından da sosyal medyada bilgi kirliliği yaşandı.

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Şanlıurfa ve bölge illerde hisedildi. Deprem sonrası özellikle sosyal medyada deprem ile alakası bulunmayan bazı görüntüler depremle bağdaştırılarak paylaşıldı. 'Depremin etkisi' ifadelerinin kullanıldığı bu manipülasyon olayı, eski OSM Hastanesi olarak bilinen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet binasında yaşandı.

Hastane içerisinde yapılan planlı tadilat görüntülerini çekenler, deprem sonrası hastanenin tavanın çöktüğünü iddia ederek paylaşımlarda bulundu. Paylaşım kısa sürede yayıldı. Olayın gerçek yüzü ise hastane yönetiminin açıkması ile ortaya çıktı. Hastane yetkilileri söz konusu deprem nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, tadilat nedeni ile hastane içi ve dışında molozlar bulunduğunu belirtti.


Açıklamada "Sosyal medyada deprem nedeniyle hastane tavanı çöktü diye paylaşılan video daha iyi hizmet verebilmek adına Haliliye Ek Hizmet Binamızda, sabah saatlerinde başlayan planlı tadilatın görüntüleridir. Ayrıca olası bir duruma karşı gerekli tüm tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, acil durumlarda rkurumlardan yapılan resmi açıklamaların dışındaki bilgiler konusunda hassas olunması konusunda uyarıda bulundu.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ'ın Sivrice Belediye Başkanı Gündoğan: İlçe merkezinde can kaybı yokÖnceki Haber

Elazığ'ın Sivrice Belediye Başkanı Gündo...

Türk Kızılay: Bölgedeki kan ihtiyacı karşılanmıştırSonraki Haber

Türk Kızılay: Bölgedeki kan ihtiyacı kar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar