Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa'nın çevik kuvvet kavşağıyla imtihanı devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'nın çevik kuvvet kavşağıyla imtihanı devam ediyor
Abone ol
Şanlurfalılar, geciken kavşak ve yol projeleri yüzünden trafikte çile çekiyor, yakıta daha fazla para harcamak zorunda kalıyor. 

Faruk DEVECİ / ÖZEL Haber / Şanlıurfa OLAY

Karayolları Genel Müdürlüğü , ilimizdeki projelerin ödeneklerini kısarken başka projelere, örneğin Trabzon'daki Bulvar projesi için oldukça cömert davranıyor. 

 

Bu konu Mehmet Şahinalp'in gündeme getirmesi üzerine Facebook 'Yor Kafanı' grubunda tartışıldı. İşte  o yorum ve yapılan eleştiriler:

 

 

''Fotoğraflar Trabzon ilimizden. Türkiye'nin en pahalı şehir geçişi projesi olan Kanuni bulvarından bahsediyoruz.

 

Kanuni bulvarı Trabzon ilimizde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje.

 

 

Çok kombinasyonlu bir proje, yani içinde bir çok yapıyı barındıran bir proje.

 

Projenin toplam uzunluğu 28 km

 

Karadeniz sahil yolunda bulunan Yıldızlı kavşağından başlayıp Trabzon Maçka yolu Gözalan mevkiinde son bulacak.

 

Ayrıca projede: 22 köprülü kavşak, Toplam uzunluğu 6,8 km olan 17 tünel,yine toplam uzunluğu 7888 metre olan 55 köprü bulunuyor. Kanuni bulvarı 3*3 formatında projelendirildi.

 

Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa bulvarın genişliği 75 metre idi. Bu proje sayesinde Trabzon ilimiz 150 yıl boyunca trafik sıkıntısı çekmeyecek.

 

Projenin maliyetine gelince sadece kamulaştırmasına 1,5 milyar ödendi. Projenin toplam maliyeti ise 2,5 milyar lira.

 

Evet tüm hızıyla devam ediyor. Bu yolun 14,5 km si trafiğe açıldı. Kalan kısımlarda çalışmalar devam ediyor. 2020 yılının sonunda trafiğe açılması bekleniyor.

 

Kanuni bulvarı projesi kriz mriz dinlemiyor para bulunuyor, ödenek sorunu olmuyor. Acaba neden?

 

Çevik kuvvet köprülü kavşak ve kuzeybatı çevre yolu (Şanlıurfa) Kanuni bulvarı ile kıyaslandığında maliyeti çerez parası sayılır ama Kanuni bulvarı için para bulunuyor

 

Ama Çevik kuvvet köprülü kavşak ve kuzeybatı çevre yolu için para bulunamıyor.

 

Yani kısacası Kanuni bulvarı, Marmara, 3 köprü, İstanbul - İzmir Otoyolunu yapmaya kadir olan devletimiz Çevik kuvvet köprülü kavşak kuzeybatı çevre yolu, Şanlıurfa - Akçakale yolu, Şanlıurfa - Gaziantep karayolunu yapmaya kadir değil miydi?''

 

'DEMEK Kİ HAKKEDİYORUZ!'

 

Mustafa Gerger: Bakanların çoğu bürokratların çoğu Karadenizli özellikle Trabzonlu. Dolayısıyla şehirlerine yatırım yaptırıyorlar şehirlerini kayırıyorlar. Adamlar dağlara taşlara köprüler kavşaklar yaptırırken biz düz yola düz ovaya bir kavşak bi çevre yolu yaptıramadık. karayollarına bi çevre yolu bi çevik kuvvet kavşağı için 2 ayda bir ziyaret eder değerlendirmede bulunur pış pış edilir dururuz. 

Ama zerre üzülmüyorum bu memleket bunu hak ediyor. Seçim zamanı 400 proje 700 proje deyip taziye evleri projeleri ile sahte temel açma törenlerine kandırılmaya devam ettikçe daha çok ah ederiz vah ederiz. Durmak yok yola devam Şanlıurfa !!!

 

Mehmet Reşit Yıldız: Şanlıurfa'nın dört bir yanının giriş çıkışlarının 3 şeritli olması gerekiyor bugün Karaköprü'den gelirken yol iki şeritli olduğu için sürekli trafik sıkışıyor tüm yollarımızın en az 3 şeritli olması gerekiyor. Şanlıurfa giriş-çıkışlarında orta refüjlerde aydınlatma sistemi yeterli değil, örneğin Mardin istikametinde aydınlatmanın Harran Üniversitesi'ne kadar uzatılması gerekiyor. Diyarbakır istikametinde Akziyaret köyüne, Gaziantep istikametinde Organize sanayi'ye, Akçakale istikametinde deAbdurrahman dede köyüne kadar uzatılması gerekiyor bu yolların tamamının üç şeritli olması gerekiyor. 

 

Mehmet Şahinalp: Urfa'nın ana arterleri 50 metre olarak imar planına işlenmiş. Oysaki Anadolunun en küçük şehirlerinden biri olan Kars'ın ana arterleri de 50 metre. Şimdi Kars ile Şanlıurfa'yı aynı kefeye mi koyacağız? Urfa nın ana arterleri Diyarbakır örneğinde olduğu gibi 75 metre genişliğinde olmalı. 6 gidiş 6 geliş. Buluntu hoca bulvarını Karayolları projelendirip ihale etmeli diye düşünüyorum. Urfa nın ulaşım master planı hazırlanmalı ve Urfa'nın 50 yılına hitap etmeli. Urfa ulaşımda hak ettiği yere gelmek istiyorsa çok acilen Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulmalı. Bu idareyi Urfa’ya niye kurmadılar açıkçası çok merak ediyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü olan şehirler çok gelişti ve metropol şehir haline geldiler. Mesela Urfa ya 2020 yılı için Ulaştırma ödeneği 60 milyon TL. Peki kaç proje biter belli değil. Çünkü karayolları nın urfa ile ilgili 28 projesi var. Yani bu parayla projeler bitmez. Urfa’nın yol ağı 1371 km iken bizim bağlı bulunduğumuz Diyarbakır ın yol ağı 1111 km. Ve bu haliyle Diyarbakır’a bağlıyız. Yazık memleketime çok yazık oluyor.

 

Yusuf Ziya Saraçoğlu: 27 yıldır kamu dairesi proje servisinde çalıştım. Bize de ödenekler gelirdi ve düzgün biçimde harcanırdı. İşin başlama ve bitiş tarihi olurdu, gecikince Müteahhit cezaya girerdi. Her işin bir ödeneği vardır. Bunlar belki ödeneği bitirdiler. Ek ödenek istiyorlardır. Bir de Müteahhidin açıklama yapması lazım. Bizde kimse bir şey demiyor. Söylentileri söylüyoruz. Urfa halkı olarak hep başka şehirlere bakar ve hep onları överiz ama kendi memleketimizin sorunlarına karşı duyarlılık göstermeyiz. 

 

Uğur Beyazgül: Geçen Trabzon‘dan gelen biri Urfa'ya hayran kaldı.. Türkiye’nin en büyük müzesinden tutunda, en büyük yatırımlar Urfa’da.. Çevik kuvvet kavşağı Türkiye’nin en pahalı kavşağı ve devam ediyor.. Bu tür ajite edici, bölgesel ayrımı körükleyen haberlerin şehrimize hiç bir faydası yok..Bana göre yor kafanın formatına da uymuyor..

 

Yusuf Ziya Saraçoğlu: Belediye asfalta hazır olan yola asfalt yapsa sonra Müteahhidin ödeneğinden kesse olmaz mı? Hiç olmazsa Askeriyenin içinden gidip gelmezdik. Bizimki bir öneri.  

 

Uğur Beyazgül: Kavşak karayollarına ait olduğu için Belediye karışamıyor.. Fakat asfalt hazırlığı hızla devam ediyor..

 

Selim Ramazan Şahiner: Eleştiriye maalesef tahammül edilmiyor. Unutulmamalı ki eleştiriler olmadan doğruya, güzele ulaşılmaz..

 

Adem Narin: Isparta’da Elazığ’da Şehir Hastaneleri var, bizde neden yok desek bölgesel ayrımcılık mı yapmış oluruz.

 

İbrahim Okuyan: Çevik Kuvvet Kavşağı Kara yollarının sorumluluk alanında. Kara yolları bu iş için proje yaptı ama Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi müdahale etti. Projeyi kendi hazırlattı. Yeni proje eskisinden 4 kat daha pahalı bir proje.İşi alan yüklenici iş; Şanlıurfalı alt yükleniciye havale etti. Belediye buna onay verdi. Bu kentte yaşayan herkes bu kavşağın neden bitmediğini merak etmelidir. Bu tür projelerde alt yüklenici kabul edilmemelidir. İhale yaparken dünya kadar şart koyuyorsun. Katılımın az olmasına sebep oluyorsun, rekabet olmasına imkan vermiyorsun, sonra işi ihaleye girme yeterliliği olmayan alt yüklenicilere yapılmasına müsaade ediyorsun. Devlet de bu yanlış projeye ödenek vermiyor. Gaziantep çevre yollarını Otoyol ihaleleri muhtevasına alarak yıllarca önce tamamladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da yeni karantina yerleri açıklandı!Önceki Haber

Şanlıurfa'da yeni karantina yerleri açık...

Çocuklarının ekmek parasını çöpten çıkarıyorSonraki Haber

Çocuklarının ekmek parasını çöpten çıkar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar