Şanlıurfa
DOLAR32.3788
EURO35.0468
ALTIN2325.8

Sözleri çarptılan Şenlikoğlu'ndan yeni açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sözleri çarptılan Şenlikoğlu'ndan yeni açıklama!
Abone ol
28 Şubat döneminde yaşanan hukuksuzluklara ve hak ihlallerine karşı zorlu mücadeleleriyle bilinen Yazar Emine Şenlikoğlu’nun söylemediği bir söz üzerinden hedefe kondu. Şenlikoğlu, yaşananlar sonrası yeni bir açıklama yaptı.

Verdiği bir röportaj ve sonrasında çarpıtılan ifadelerine ilişkin daha önce açıklama yapan Emine Şenlikoğlu, "Ben, ‘Ateist veya deistler anneleriyle evlenebilir.’ demişim. Bir haber sitesi çarpıtıp haber yapmış, çakallar da kapmışlar. Bu çarpıtanlar artık utanmalılar. Özellikle belirttim ki; ‘Ateist veya deistler bunu yaparlar demiyorum ama evlenen olsa ateizm ve deizmde yasak yoktur. Anne baba ve evlatla evlenilmez yasağı dinlerden gelir’i belirttim. Peki söylediğim yalan mı? İspat etsinler özür dileyeceğim. Konu deist veya ateist değil Deizm ve Ateizm’dir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından da bazı internet siteleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedefe konulan Emine Şenlikoğlu yeni bir açıklama yayımladı.

İşte Emine Şenlikoğlu'nun konuyla ilgili yeni açıklaması şu şekilde:

"Deizm ve Ateizm akımlarının sınırlama getirmediğine dikkat çektiğim bir konu, DEİSTLERE ve ATEİSTLERE hitaben onların böyle bir şey yapabileceğini ifade etmişim gibi çarpıtılmış ve şahsıma bu çarpıtma üzerinden yoğun bir saldırı başlatılmıştır.

Dijital bir çağda her konuya ulaşım ve erişim bu denli kolaylaşmışken, gerçekte ne söylediğimi ve neyin tespitini yaptığımı bir dakika içinde görebilecek olmasına rağmen hiçbir araştırma zahmetine girişmeksizin itibarıma, haysiyetime ve şerefime karşı açık ve aleni bir çarpıtma üzerinden dil uzatanların özür dilemediğini ve hatalarını düzeltmediğini üzülerek müşahede etmekteyim.

Videoda’ da görüleceği üzere meramımız açıktır. Evliliğe ilişkin sınırlayıcı hükümler dinler tarafından ihdas edilmiş olup “deizm”, “ateizm” gibi akımların bu tür teorik hükümleri ve kuralları mevcut değildir. Bu konuşmam tamamıyla mevzu bahis akımların teorik çerçevelerine ve kurallarına dair atıftan ve tespitten ibarettir.

Bu atıf ve tespitimin doğruluğunu, Deizmin Esasları/Özellikleri, Ateizmin Esasları/Özellikleri çerçevesinde bir tetkikle herkes teyit edebilecektir. Şayet yanlış yaptığımı düşünen varsa, bu akımların aksi yönde bir kuralını/kaidesini/esasını buyursunlar ve önüme getirsinler…

Hal böyleyken, “ateist” ve “deist” olan kişilere karşı hiçbir söylemim mevcut değilken, onların tercihlerine veya yaşantılarına ilişkin en küçük bir yorumda bulunmamışken ısrarla ve kasıtla söylemlerimi bu yöne evirmeye kalkışanlar; insanî, vicdanî, ahlakî ve hukukî açıdan alenî bir şekilde suç işlemektedir.

Pek çok medya organı, sosyal medya platformu ve bir kısım gazeteciler de gerçeği araştırmak yerine bu suça çanak tutmakta ve ideolojik kin ve husumetlerini kusmak uğruna bu yalan ve iftiraya alet olmaktadır.

Şahsımı hedef göstermek suretiyle kasten ve alenen bu haksızlığı icra edenler ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret gibi fiillerle bu suçu işlemeye devam edenler hakkında cezaî ve hukukî tüm haklarımı kullanacağımı ve yargı önünde hesap soracağımı ifade ediyorum.

Avukatlarım tarafından gerekli çalışmanın başlatıldığını, hiçbir haksızlığın cezasız kalmayacağını, şahsıma yönelen bu hadsiz, haksız ve ölçüsüz linç girişiminden ivedi şekilde vazgeçilmesi gerektiğini ilanen ve ihtaren bildiririm.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük Çukura Düşen Çocuğun Yardımına İtfaiye YetiştiÖnceki Haber

Büyük Çukura Düşen Çocuğun Yardımına İtf...

Lise öğrencilerine ek sorumluluk sınavıSonraki Haber

Lise öğrencilerine ek sorumluluk sınavı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar