Şanlıurfa
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Teknoloji ve inovasyon meraklıları bu merkezde buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknoloji ve inovasyon meraklıları bu merkezde buluşuyor
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı “Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi” her yaş ve meslek gruplarından katılımcılara sunduğu yeni teknoloji eğitimleri sayesinde, gençlerin geleceğin teknolojilerinde yetkinliğinin artırılmasını sağlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilikve İnovasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji veİnovasyon Merkezinde verilen kurslar, kursiyerlerini ağırlamaya devam ediyor.

Merkezde robotik kodlamadan Flutter ile MobilUygulama Geliştirme, 3D tasarım, Akıllı yaşam akıllı şehircilik, kablosuziletişim, giyilebilir teknolojiler, mobil sağlık, akıllı eğitim ve bilgiteknolojileri eğitimleri yenilenebilir ve akıllı enerji sistemleri sensörteknolojileri, bilgi teknolojileri ve yazılım gibi alanlarında eğitimlerveriliyor.

Hızlıgelişen teknolojiye ayak uydurulması, son teknolojik gelişmelerin yakındantakip edilmesi adına mobil uygulama geliştirme eğitimlerine yoğun ilgigösterilen merkezde avukat, doktor, öğretmen, mühendis ve öğrenciler flutter ilemobil uygulama geliştirmeyi ve bu uygulamaları APP Store ve Play Store gibimağazalarda yayınlama şansı buluyor.

LıvıngLab teknoloji ve İnovasyon Merkezinde Flutter Mobil Uygulama GeliştirmeEğitmeni Mahmut İlhan merkezde temel düzeyden başlayarak ileri düzeye kadareğitimler verildiğini belirterek mobil uygulama geliştirme eğitimlerine ilgininher yaş ve meslek guruplarından oldukça fazla olduğunu aktardı.

Merkezdeuzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerden iyi bir şekilde yararlandığınıaktaran Neşe Basır, “ Sosyal medyadan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin MezopotamyaLıvıng Lab çalışmalarını fark ettim. Flutter eğitimine başvurdum. Bu merkezdebir süredir eğitim almaktayız. Hocalarımız da iyi bir şekilde bu eğitimivermekteler. Bu eğitimlere katıldığım için çok memnunum Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi’ne bu açıdan teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MezopotamyaLıvıng Lab merkezinin ender merkezlerden biri olduğuna dikkati çeken Özer AydınAkkurt, “Mezopotamya Lıvıng Lab gerçekten özel bir kurum ülkemizde de az sayıdaolan değerli kurumlardan biri konumunda. Bu merkez gibi değerli kurumlarda değerli eğitimlerin verilmesi,Şanlıurfa adına bir ayrıcalık ve ben de bu ayrıcalığı yaşadığım için kendimişanslı hissediyorum” diye konuştu.

ŞanlıurfaTürk Telekom Ortaokulu Öğrencisi Taha Yasin Özkan, “Şanlıurfa BüyükşehirBelediyemizin düzenlediği robotik kodlama eğitimlerinden yararlanıyorum.Sınıflarımızın mevcudu 18 – 20 kişi arasında değişiyor. Burada çok güzeleğitimler veriliyor. Ben de robotik kodlama eğitimine katılıyorum. Buradakirobotik kodlama eğitimlerinde Scratch gibi uygulamalardan yararlanarakgüvenilir internet sitelerinden faydalanabiliyoruz. Hocalarımız bize eğitimlerieğlenceli hale getirerek aktarıyor. Bu sayede biz de kolaylıkla öğrenebiliyoruz”ifadelerini kullandı.

AzraYüncü ise “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin hizmete sunduğu MezopotamyaLıvıng Lab Teknolojı ve İnovasyon Merkezine gidiyorum. Burada robotik kodlamaeğitimi alıyorum. Burada bulunan hocalarımız çok eğlenceli bir şekilde bizlereöğretiyor. Burada uygulamalar kullanarak mobil oyun uygulamaları yapıyoruz.Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e ve hocalarımıza teşekkür ediyorum”dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü Belediyespor’da altyapı seçmeleri başlıyorÖnceki Haber

Karaköprü Belediyespor’da altyapı seçmel...

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulamasıSonraki Haber

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar