Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Üniversite sınavı sistemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite sınavı sistemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu
Abone ol
Eski Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, konuk olduğu Jülide Ateş ile 40 programında, üniversite sınavı sistemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Kültür ve Turizm ve  Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş ile 40 programına konuk oldu.

Mumcu kendisine yöenltilen, "Eğitimde nerede yanlış yapıldı? " sorusuna verdiği cevap ise dikkat çekti. İşte Mumcu'nun dikkat çeken o değerlendirmesi;

 

"Seçme yerleştirme yani sıralama sınavları, cinayettir! Bu toplumsal hiyerarşiyi, katı bir biçimde kurmaktır. Ve bizden olanları muktedir, bizden olmayanları mağdur yapmaktır. Tasarlanmış bir cinayettir. Dünyanın hiçbir yerinde bu cinayet yok. Ama biz bunu ısrarla yapıyoruz. Her gelen bunun mağduru olarak gelip, şimdi ötekilerini mağdur etmeye yönelik gücünü kullanıyor. Bence bu mesele toplumsal yaraların en büyüğüdür. Bunda ısrar edilmesi asla iyi niyetle ifade edilemez."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kobani eylemlerine ilişkin soruşturmada 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararıÖnceki Haber

Kobani eylemlerine ilişkin soruşturmada...

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalarSonraki Haber

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar