Şanlıurfa
DOLAR32.4112
EURO34.7635
ALTIN2382.6

Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki
Abone ol
Urfa Çalışma Grubu, Karaköprü’de Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması planlanan alanın imar değişikliği ile konut alına dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Urfa Çalışma Grubu, “İlimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinebağlı Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesiyapılması için belirlenen alan Resmi Gazete’de yayımlanan kararla satışaçıkarıldı.

İmarplanında sağlık tesis alanı olan taşınmazın konut alanınadönüştürülmesi kararı sonrası Şehir Plancıları Odası bunu yargıya taşımıştı. Açılandavayı Şehir Plancıları Odası kazandı ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sözkonusu alan tekrar konut alanına çevrildi.

Hazine veMaliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da konut alanınaçevrilen alanı tekrar satışa çıkardı.

UrfaÇalışma Grubu, taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilecek olmasına tepkigösterdi.

 

“Sözkonusu taşınmazların Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığıtarafından satış yöntemiyle özelleştirilecek olduğunu, Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığınımaalesef öğrenmiş bulunmaktayız” diyen Urfa Çalışma Grubu, yazılı açıklamasındaşu ifadelere yer verdi:

“İşleminevveliyatı doğru olmadığı gibi yargı süreci devam ederken bu işlemin yapılmasınıda doğru bulmuyoruz. Söz konusu plan değişikliği ile hem yoğunluk artırılmıştırhem de şehrin sosyal donatı alanı ortadan kaldırılmıştır. Karaköprü ilçemiz 300bine yakın nüfusu ile Türkiye’nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip olup ilçegenelini göz önüne aldığımızda diş hastanesi dışında Devlet teşekkülü olan birsağlık tesisi bulunmamaktadır.

 

Yapılanişlem Karaköprülü hemşerilerimizi ya özel sağlık tesislerine mahkûm edecek veyaşehrin başka ilçelerinde ki Devlet hastanelerine gitmeye mecbur bırakacaktır. İmarplanında ki Sosyal ve Kentsel olanakların hemşerilerimizin hizmetinde olması hemkanuni hem de insani zorunluluktur. Urfa Çalışma Grubu olarak; İlimiz, ilçemiz,halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, buşehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyuile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı gençler ŞANMEK ile geleceğe hazırlanıyorÖnceki Haber

Şanlıurfalı gençler ŞANMEK ile geleceğe...

MSB açıkladı! 75 terörist etkisiz hale getirildiSonraki Haber

MSB açıkladı! 75 terörist etkisiz hale g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar