Şanlıurfa
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Urfa’daki bölge ’kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’daki bölge ’kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi
Abone ol
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Siverek ilçe sınırları içerisinde de yer alan ‘Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanı’ndaki bazı yerler ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi. Peki, kesin korunacak hassas alan ne demek?

Şanlıurfa’nınViranşehir ve Siverek ilçe sınırları içerisinde de yer alan‘Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanı’ koruma statüsünün yenidendeğerlendirilmesi sonucunda bazı yerlerin kesin korunacak hassas alan olaraktescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

ResmiGazete’de yayımlanan karar şu şekilde:

“Şanlıurfaİli, Viranşehir ve Siverek ilçeleri ile Diyarbakır İli, Bağlar ve Çınarilçeleri sınırları içerisinde bulunan Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanınınkoruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır vekoordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil veilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesigereğince karar verilmiştir.”

 

Kaynak değerlerinin korunması için alan kullanımı ve alana tüm etkilerinsınırlandırıldığı, gerektiğinde insanların bölgeye girişlerinin engellendiği,bilimsel araştırmalar, eğitim ya da çevresel izleme amacıyla özel önlemleralınarak korunacak kara, su, deniz alanları olupBakanlar Kurulu kararı ile ilan edilerek yapı yasağı getirilen mutlak korunmasıgereken alanlardır. I. Derece Doğal (Tabii) Sit Alanları Kesin Korunacak HassasAlan kapsamında değerlendirilmektedir.I. Derece Doğal (Tabii) Sit Alanları, bilimsel muhafaza açısından evrenseldeğeri olan, ilginç özellik ve güzelliklere sahip olması ve ender bulunmasınedeniyle kamu yararı açısından mutlaka korunması gerekli olan, korumayayönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak alanlardır.

BİHA

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü değiştiÖnceki Haber

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü değiş...

Grip aşısı uygulama takvimi başlıyorSonraki Haber

Grip aşısı uygulama takvimi başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar