Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Vali Hasan Şıldak’ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Hasan Şıldak’ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
Abone ol
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Valisi HasanŞıldak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yaşama, adil yargı,özgürlük, eğitim, sağlık, düşünce özgürlüğü gibi değerlerin insan haklarıevrensel beyannamesinde koruma altına alındığını ve tüm dünya insanlarının hakettiği yaşam standardını sağlamak amacıyla belirlendiğini ifade eden ValiŞıldak, "İnsan haklarına saygı göstermek, sadece bireysel değil, aynızamanda küresel bir sorumluluktur. Bu nedenle, her birimizin, kendi çevremizdeve daha geniş anlamda dünyada insan haklarına duyarlılığı artırmak için çaba göstermesigerekmektedir." dedi.

Vali Şıldak, mesajında şuifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletlertarafından 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ninyıldönümünde gerçekleştirilmekte olan 10 Aralık İnsan Hakları Günü tüminsanların eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına vurgu yapmaktadır.

Yaşama, adil yargı,özgürlük, eğitim, sağlık, düşünce özgürlüğü gibi değerler, insan haklarıevrensel beyannamesinde koruma altına alınmış ve tüm dünya insanlarının hakettiği yaşam standardını sağlamak amacıyla belirlenmiştir.

İnsan haklarına saygıgöstermek, sadece bireysel değil, aynı zamanda küresel bir sorumluluktur. Bunedenle, her birimizin, kendi çevremizde ve daha geniş anlamda dünyada insanhaklarına duyarlılığı artırmak için çaba göstermesi gerekmektedir.

Ancak insan haklarınaverdiğimiz değer sözde kalmamalı, günlük yaşantımıza yansımalıdır. Filistin’detüm insan hakları gasp edilen bir toplum, yaşam hakkı elinden alınan binlercemasum çocuk ve daha dünyanın pek çok yerinde yaşanan hak ihlalleri, herkesininsan haklarından tam anlamıyla yararlanmasını sağlamak için bütün dünyanındaha çok çaba göstermesi gerektiğinin delilidir.

 10 Aralık İnsan Hakları Günü, insanlığın ortakdeğerlerini ön plana çıkaran bir fırsat ve dünya genelinde yaşanan hakihlallerine karşı bir duruş sergilemek, adaleti savunmak ve insan haklarınaverdiğimiz önemi yüceltmek için bir çağrıdır. Bu yüzden bir araya gelerek, dahaadil ve insan haklarına saygılı bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız.

Bu anlamlı gün vesilesiyle,her bir bireyin insan haklarına saygılı ve tüm insanlık adına umut dolu birgelecek temenni ediyor, insan haklarına duyulan inancın güçlenmesi ümidiyleselam ve saygılarımı sunuyorum”.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da binlerce öğrenci katıldı!Önceki Haber

Urfa’da binlerce öğrenci katıldı!

Urfa’da gençlere ücretsiz kursSonraki Haber

Urfa’da gençlere ücretsiz kurs

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar