Şanlıurfa
DOLAR32.3821
EURO34.7731
ALTIN2432.8

139 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
139 Öğrenci Üniversiteye Yerleşti
Abone ol
Haliliye Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen hazırlık kursunda 406 kayıtlı öğrenciden 139’u üniversiteye yerleşti.

Haliliye ilçesinde Üniversiteye hazırlanan 406 Öğrenciden 139’u Üniversite yolunda mutlu sona ulaştı. Haliliye Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen hazırlık kursunda 406 kayıtlı öğrenciden 139’u üniversiteye yerleşti.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sunulan eğitim hizmetleri ile sınava hazırlanan 139 öğrenci üniversiteyi kazandı. Kendileri için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden gençler, Haliliye İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Arslan ve Kurs konusunda gerekli kaynakları sağlayan Haliliye belediyesine teşekkür ettiler.

Kursların verimli bir şekilde başladığını belirten Haliliye İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Arslan, Uzman eğitmenler tarafından verilen konu anlatımlarının yanı sıra daha huzurlu ve nezih bir ortamda gençlerin ders çalışma fırsatı bulduklarının altını çizdi.

Müdür Arslan, konu hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Alan Yeterlilik Deneme Sınavı (AYT)  ve Temel Yeterlilik Testinde (TYT) gösterdikleri başarı ile üniversiteli oluyor. Belediye bünyesindeki merkezler ile hem ders çalışma hem de ÖSYM formatındaki deneme sınavlarıyla kendilerini ölçme şansı yakalayan 139 öğrenci, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitede istedikleri bölüme yerleşti. Lisans bölümlerinden 85, önlisans bölümlerinden 54 öğrenci üniversiteye yerleşirken; gençlerden 12’si tıp fakültesi, 6’sı diş hekimliği, 3’ü hukuk, 2’si eczacılık, 5’i mühendislik, 6’sı hemşirelik ve 26’sı öğretmenlik kazandı. Gençler başarılarıyla gururlandırırken, Türkiye 326’ncısı olan Ömer Faruk Bulut da, Halk Eğitim Merkezimiz ve Haliliye Belediyesinin eğitim hizmetleriyle sınava hazırlandılar. Hayallerindeki mesleği kazanan gençler, konu anlatımları, soru çözümleri ve tercih danışmanlığı ile Halk Eğitim Merkezi ve Haliliye Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanındayız.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğalgaza Bu Ayda Zam YokÖnceki Haber

Doğalgaza Bu Ayda Zam Yok

Bugünkü Preseli Pamuk FiyatlarıSonraki Haber

Bugünkü Preseli Pamuk Fiyatları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar