Şanlıurfa
DOLAR32.2672
EURO34.7264
ALTIN2401.3

Mardin Büyükşehir Belediyesinden kadın personele eticaret eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardin Büyükşehir Belediyesinden kadın personele eticaret eğitimi
Abone ol

MARDİN (AA) Mardin Büyükşehir Belediyesi kadınların kentte özgü el emeği ile ürettiği ürünleri internet üzerinden dünyaya 11 dilde tanıtmak için eticaret eğitimi vermeye başladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin kadim kültüründen beslenerek ortaya çıkan el emeği ürünleri dünyaya tanıtmak için atağa geçti.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan kurslar ile kadın kooperatiflerin el emeği göz nuru ile ürettiği reçel çeşitleri, nar ekşisi, pekmez, turşu, dağ kekiği, zahter, kurutulmuş sebze, bileklik, çanta, ev süsleri, tekstil ürünleri, oyuncak bebek, halı ve kilim gibi ürünleri dünyaya tanıtmak için eticaret uygulamasına geçiyor.

Kurs ve kadın kooperatiflerin ürettiği ürünlerin internet üzerinden satışa sunumu için yerel kooperatifler mağazasında her ürüne bir karekod tanıtımı yapılacak. Böylelikle Mardin'e gelerek ürünlerden alan insanlar dünyanın neresinden olursa olsun karekod uygulaması üzerinden aynı üründen alabilecek.

11 dil özelliğiyle müşterilerin, İngilizce, Arapça, İspanyolca gibi birçok dilde kullanabileceği eticaret sitesi ile uluslararası pazara ulaşmaları çok daha mümkün olacak.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi, internet üzerinden yapılacak eticaret için kadın personele yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye başladı.

MARMEK'te düzenlenen ilk eğitim seminerine Genel Sekreter Murat Süzen de katılarak, günümüz dünyasında eticaretin kazandığı öneme ilişkin bilgilendirme yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi ETicaret Yüksek Lisans programından Sultan Cica ise "Eticaret nedir?", "Eticaret nasıl yapılır?", "İnternet satış taktikleri nelerdir?" gibi konularda bilgiler verdi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da zincirleme trafik kazasında...

Fıstık üreticilerinin sorunlarını çözmek için köy köy dolaşıyorlarSonraki Haber

Fıstık üreticilerinin sorunlarını çözmek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar