Şanlıurfa
DOLAR32.2864
EURO35.1351
ALTIN2467.7

Akşener yeni dönemin ilk grup toplantısında konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşener yeni dönemin ilk grup toplantısında konuştu
Abone ol
İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimler için ”İttifak siyasetini reddediyoruz” açıklaması yaparken, Türkiye’nin boğuştuğu ekonomik sorunlara rakamlarla değinerek “Ekonominin en büyük yapısal sorunu Erdoğan’ın ta kendisi” dedi.

İYİ PartiGenel Başkanı Meral Akşener, yeni yasama yılının ilk grup toplantısındakonuştu. 

Türkiye'ninboğuştuğu ekonomik sorunlara rakamlarla değinen Akşener, rotayı mart ayındagerçekleşecek yerel seçimlere yönelttiklerini bir kez daha vurgularken ittifaksiyasetini reddederek, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifadeetti.

“İYİ Partiolarak çetin bir yola çıkıyoruz, hazır mısınız?” diyen Akşener, yerel seçimlereilişkin şunları söyledi:

“İktidardanmuhalefete kaybettikleri güveni bizde bulacaklar. Nefsi, kibri onlara bıraktık.Milletin ve Hakk'ın yanındayız. Nasıl ki 25 Ekim 2017'de çıktığımız bu kutluyolda tüm engelleri, iftiraları, baskıları tek başımıza göğüslediysek bugündensonra da tek başımıza olacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızlahür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza aziz milletimizin karşısınaçıkacağız.”

Türkekonomisinin içinde bulunduğu durumu rakamlarla değerlendiren Meral Akşener, sözlerinişöyle sürdürdü:

“Dünyanınilk 10'unun içine giremedik ama dünyanın en büyük enflasyonuna sahip ilk 10ülke arasına girmeyi başardık. Emeği geçen iktidar sahiplerine başarılardiliyorum.

Ekonomininen büyük yapısal sorunu Erdoğan'ın ta kendisi. Geçtiğimiz hafta OPV açıklandı.Ama plandan ziyade bu bir temennidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısalreformlar yok. Bu 19. plan oldu. Peki diğer 18'i tuttu mu? Hayır tutmadı.İktidar ekonomi de dün ne dediyse bugün tam tersini yapıyor.

Biryabancı kuruluş, 'Türkiye'ye sıcak para gelebilir' dedi diye sevinç çığlıklarıatıyorlar. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyenler enflasyonu patlattılar. Bugünise yaptıkları rekor faiz artırımlarıyla işsizlik milletimizi eziyor.

Enkaz okadar büyük ki sadece ekonomi politikaları marifetiyle Türkiye'yi hak ettiğiyere getirmemiz imkansız. Ne alırsak alalım bir daha aynı ürünü aynı fiyataalamıyoruz. Kaliteli gıdaya erişim sorunu yaşıyoruz. Bu 'çocuklarımızbeslenemiyor' demek. Bugün Ankara'da açlık sınırı 13 bin 334 lira, olurkenyoksulluk sınırı ise 43 bin 433 lira. Emekli maaşı 7 bin 500, asgari ücret 11bin 402 lira. Açlık çekmesin diye artı 2 bin lira daha kazanması lazım.

Bizgidilen bu yolun yol olmadığını her seferinde anlattık, çözüm yolları daönerdik ama dinlemediler. Eğitimi ticarete dönüştüren bir garip şekildeyönetiliyoruz. Barınma krizi de tüm şiddetiyle devam ediyor. 'Ev almak zor'derken, el kiralamak bile zorlaştı. Ne ev sahipleri memnun, ne de kiracılar.Konut fiyat artışı yüzde 95.

Vatandaşlarımızacil bir çözüm bekliyor. İktidar ise, 'Çözeceğiz' diyor. Ama nasılçözeceklerini bilmiyorlar. Çünkü inşaat sektörü üzerinden kurdukları rantsistemi izin vermiyor. İvedilikle yabancılara konut satışlarını durdurun, altıaydan fazla boş duran konuta ek vergi getirin. Bir an önce uygun fiyatlı konutprogramı başlatın”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Beyazgül bilim merkezinde TEKNOFEST gençliği ile buluştuÖnceki Haber

Başkan Beyazgül bilim merkezinde TEKNOFE...

Karaköprü’de okul kantinlerinde denetimSonraki Haber

Karaköprü’de okul kantinlerinde denetim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar