Şanlıurfa
DOLAR32.3856
EURO34.7341
ALTIN2423.4

Başkan Beyazgül bilim merkezinde TEKNOFEST gençliği ile buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Beyazgül bilim merkezinde TEKNOFEST gençliği ile buluştu
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül TEKNOFEST İzmir’de Dene Yap Fikir Atölyeleri yarışmasında Türkiye ikinciliği elde eden Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve inovasyon gençleriyle Şanlıurfa Bilim Merkezinde bir araya geldi.

Türkiye’nin en genç şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da Türkiye’desayılı merkezlerden biri olan Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyonMerkezinde çeşitli kurslardan yararlanan gençler ürettikleri fikir ileTEKNOFEST yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Enerjisini güneşten alan, içerisinde sıkıştırma vedoluluk ve konum sensörleri olan, çöpe atılan ürünleri ayrıştırma mekanizmasınasahip "Sensörlü ve Yapay Zekâ Destekli Akıllı Çöp Konteyneri"projesiyle binlerce yarışmacı arasından Türkiye ikinciliğini alan Team Cezeri ekibialdıkları ödülle Şanlıurfa’ya döndü.

BAŞKAN BEYAZGÜL: ŞANLIURFA GENÇLİĞİ TEKNOFEST GENÇLİĞİDİR

Ayaklarının tozuyla İzmir’den Şanlıurfa’ya gelenTEKNOFEST gençliği ile Şanlıurfa Bilim Merkezinde buluşan Başkan Beyazgülgençlerin aileleri ile de yakından ilgilendi. Şanlıurfalı gençlerin TEKNOFESTgençliği olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül Gençleri desteklemeye, onlarınönünü açmaya devam edeceğiz dedi.

Başkan Beyazgül, “ Bugün tarihi bir gündür. Bugüngelecekte birçok başarıda bir ilk olarak gösterilecektir. Buradaki başarı birilktir. Bugün burada alınan bu başarı önemli bir başarıdır. Türkiye’deTEKNOFES’te ikinci sıradayız. Binlerce buluş ve yarışmacı arasından dereceyegiren gençlerimizi tebrik ediyorum.  Tümgençlerimizle ve aileleriyle gurur duyuyorum. Bugünden itibaren alınan bubaşarı başka başarılara da gebedir. Dünya’da etkisini gösteren küresel ısınma,iklim değişikliği, karbon salınımı gibi tehlikelere karşı dünya gençlerebunların çözümünü siz bulacaksınız diyor. Bilim adamları olarak insanlığınönünü açacaksınız diyor. Teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak işi hızlıyapmak, tasarrufu sağlamak demektir. Bulunan her bir buluş çevreyi daha fazlakorumak demektir. İşte bunları yapanlar bizim gençlerimizdir. Şanlıurfagençliğidir. Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir. Kente kazandırdığımızbilim merkeziyle binlerce gencimiz de TEKNOFEST gençliği olacaklardır.Şanlıurfa Bilim şehridir dediğimiz zaman bizleri hiçbir zaman mahcupetmeyeceklerdir. Bizim çocuklarımız inşallah ülkemizin geleceği, şehrimizingeleceğidir. Biz Şanlıurfa olarak onlarla iftihar ediyoruz. Başarılarınındevamını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel AbidinBeyazgül beraberinde meclis üyesi Faruk Bayuk, daire başkanları gençler veebeveynleriyle birlikte bilim merkezindeki çalışmaları da inceleyerekçalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

 “ŞANLIURFA’YIBİLİMİN MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Şanlıurfa gençliğine inandıklarını ve güvendiklerininaltını çizen Başkan Beyazgül, “ Biz Bilim Merkezini kurmamış olsaydık bugençlerimiz nerede olacaklardı? Bu bilim merkezi bir arı oğulu gibiŞanlıurfa’nın gençliğini buraya çekecekler ve sizler de her zaman onlarınbaşarısıyla gurur duyacaksınız. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarakonların önünü açmaya devam edeceğiz. Düşünceleri ve ufukları nereye gidiyorsayardımcı olacağız. Hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcıolacağız. Hayal edin ve gelin Şanlıurfa Bilim Merkezinde gerçekleştirindiyeceğiz. Bu başarı Türkiye ile sınırlı kalmayacaktır. Küçük adımlarlayürümüyoruz büyük adımlarla yürüyoruz. Şanlıurfa Bilimin merkeziydi, Harranbilimin merkeziydi dünyayı değiştiren bilim insanları burada yetişti. Biliminilk basamakları buradan çıkıldı. Biz bu arkadaşlarımız ve onlara katılanyüzbinlerce gencimizle Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız.” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Bozova ilçesine modern üst geçitÖnceki Haber

Büyükşehir’den Bozova ilçesine modern üs...

Akşener yeni dönemin ilk grup toplantısında konuştuSonraki Haber

Akşener yeni dönemin ilk grup toplantısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar