Şanlıurfa
DOLAR32.3448
EURO35.0986
ALTIN2306.9

BAE ile pazarlık iddiaları sonrası dikkat çeken tahliye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAE ile pazarlık iddiaları sonrası dikkat çeken tahliye
Abone ol
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için çalıştığı iddiasıyla "siyasal veya askeri casusluk" ve "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından tutuklu yargılanan Ürdün vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal'ın, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Sedat Peker'le ilgili pazarlık tartışmaları ayyuka çıkmıştı. Peker'in bulunduğu BAE'nin ajanı olduğu öne sürülen ve tutuklu yargılanan Ürdün vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal'la ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
TUTUKLU KALDIĞI SÜRE...
Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Al Astal tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Celse arasında sanığın dijital materyallerin Türkçe tercümesinin geldiği zapta geçirildi.
Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağından sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.
ADLİ KONTROL KARARI
Söz alan sanık avukatları, mahkeme gelen dosyayı inceleyip ayrıntılı beyanda bulunacaklarını, cumhuriyet savcısının tahliyeye yönelik mütalaasına katıldıklarını belirterek, müvekkillerinin tahliyesini istedi. 
Sanığın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Ocak 2022'ye erteledi.
NE OLMUŞTU?
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, BAE adına istihbarat çalışması yaptığı iddiasıyla Ürdün vatandaşı Al Astal, Sakarya'da Milli İstihbarat Teşkilatı ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanarak 21 Ekim 2020'de tutuklanmıştı.
Hakkında hazırlanan iddianamede sanık Al Astal'ın, "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan müebbet hapisle, "siyasal veya askeri casusluk" suçundan ise 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak:Odatv.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü, Kupaya Veda EttiÖnceki Haber

Karaköprü, Kupaya Veda Etti

Mansur Yavaş'tan 'cumhurbaşkanlığı adayı olacakmı'?Sonraki Haber

Mansur Yavaş'tan 'cumhurbaşkanlığı adayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar