Şanlıurfa
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Başkan Kuş: Gençlere yönelik projelere büyük önem veriyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kuş: Gençlere yönelik projelere büyük önem veriyoruz
Abone ol
Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı refakatinde, Türkiye-Almanya ülkelerarası iş birliği kapsamında Engagement Global’in sağladığı destekle gerçekleştirilen “Doğu-Batı: Bir Arada Yaşam İçin Yerel Yönetimler Arası Diyalog Forumu”nun 3. etabı, Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BerlinTempelhof Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesisorumlularının öncülüğünde, Eyyübiye Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü MehmetCengiz moderatörlüğünde gerçekleştirilen foruma akademisyenler, büyükşehir veilçe belediyeleri temsilcileri katıldı.

Forumunaçılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan Eyyübiye Belediye BaşkanıMehmet Kuş, 6 Şubat depremleri ve 15 Mart’ta yaşanan sel sonrası afetzedelereyardım için seferber olan Berlin’de yaşayan Türklere teşekkür etti. BerlinTempelhof, İzmir Buca ve Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi olarak üç yıldırbirlikte çalıştıklarını anımsatan Başkan Kuş, yapılan iş birliği sayesinde çokgüzel projelere imza atılacağına inandığını söyledi.

Eyyübiyeözelindeki göç sorununu ve çözüm önerilerini daha önce paylaştığını belirtenBaşkan Kuş, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Eyyübiye’de, gençlereyardım eli uzatacak projelere odaklanılması gerektiğini, bu anlamda sadeceŞanlıurfa’da değil, Türkiye’de tüm belediyelerin gençlere yardım elini uzatmasıgerektiğini söyledi. Özellikle eğitim konusunda gençlerin desteklenmesigerektiğine kanaat getirdiğini dile getiren Başkan Kuş, “Geçmiş dönemde yapmışolduğumuz önemli projelerimiz vardı. Süleymanşah Gençlik Merkezimizde yaklaşık5 bin öğrenciye destek veriyoruz. Yine bunun yanı sıra dezavantajlı ilçeolmamız nedeniyle eğitim desteklerine büyük önem verdik. Gençlere yönelikprojeler gerçekleştirir, onları desteklersek ilimiz, ülkemiz hatta dünya içinçok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

İstihdamkonusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu konuda da katılımcılarınönerilerini almak istediğini belirten Başkan Kuş, katılımcılara teşekkür etti.

Belediyelerinve farklı kurum kuruluşların göç ve uyum konusunda yaptığı çalışmalar, tecrübe,bilgi ve birikimlerini paylaştığı, sorunların çözümünü tartıştığı forumun,Almanya ve İzmir Buca’dan sonra Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğindeŞanlıurfa’da yapıldığını belirten Eyyübiye Belediyesi Dış İlişkiler MüdürüMehmet Cengiz, bu sayede göç ile birlikte gelen uyum sorunu ve farklısorunların çözümünde işbirliği geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

BİHA

Paydaşbelediyelerin göç sorununa karşı uyguladığı projelerin istişare edilip,sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulundukları forum,katılımcıların Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri’ni ve EyyübiyeBelediye Başkanlığı’nı ziyaret etmesinin ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor başkanlığına aday olacağı iddia edilen Geçgel’den açıklamaÖnceki Haber

Şanlıurfaspor başkanlığına aday olacağı...

Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı imamın cenazesi getiriliyorSonraki Haber

Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı imamın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar