Şanlıurfa
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Beşiktaş-Şanlıurfaspor: 4-2

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş-Şanlıurfaspor: 4-2
Abone ol
Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında Beşiktaş evinde Şanlıurfaspor'u konuk etti. Bol gollü geçen maçta siyah-beyazlılar 2-0 geriye düştüğü maçta Şanlıurfaspor'u 4-2 mağlup etti. Bu mücadelenin özetine ve gollere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

9. dakikada Şanlıurfaspor 1-0 öne geçti. Sağ taraftan gelişen atakta Seyit Gazanfer'in ortasına Kemal Rüzgar penaltı noktası önünde vurarak meşin yuvarlağı kaleye gönderdi: 0-1

15. dakikada Şanlıurfaspor'un ikinci golü geldi. Barış Gök'ün Rosier'den sıyrılarak ceza sahasına ortaladığı topu Kemal Rüzgar düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-2

42. dakikada sol taraftan Redmond'un kullandığı köşe vuruşunda Necip Uysal ön direkte topu kafayla arkaya aşırdı, Muleka'nın altı pas içindeki kafa vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

43. dakikada Rosier'in ortasında Cenk Tosun'un arka direkte vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.

67. dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. N'Koudou'nun savunmanın arkasına attığı topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2

69. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Ani gelişen Beşiktaş atağında Gedson Fernandes'in ara pasıyla ceza sahasına giren Cenk Tosun sol çaprazdan sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 2-2

73. dakikada Beşiktaş öne geçti. Şanlıurfaspor'un hücuma çıkarken kaptırdığı top sonrası Cenk Tosun'un topuk pasıyla soldan ceza sahasına giren N'Koudou şık bir plaseyle uzak direğin yanından meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-2

85. dakikada Beşiktaş skoru 4-2 yaptı. Rosier sağdan taşıdığı meşin yuvarlağı ceza sahası dışındaki Weghorst'la buluşturdu. Hollandalı futbolcu ceza yayının önünden düzgün bir vuruşla golünü kaydetti: 4-2

Karşılaşmayı Beşiktaş 4-2 kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Cenk Tosun gollerine devam ediyor

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gollerini sürdürdü.

Güneş'in göreve gelmesinin ardından on bir kişilik kadroda yer bulmaya başlayan Cenk Tosun, ligde HangiKredi Ümraniyespor ve Galatasaray maçlarının ardından Şanlıurfaspor karşısında da fileleri havalandırdı.

Ümraniyespor'a 2, Galatasaray'a 1 gol atan Cenk Tosun, Şanlıurfaspor karşısında da ilk 2 golü kaydederek takımının tur atlamasında kilit rol oynadı.

Dünya Kupası'nda oynayanlara plaket

Beşiktaş Kulübü, Dünya Kupası'nda ülke milli takımlarının formasını giyen Atiba Hutchinson, Wout Weghorst, Georges-Kevin N'Koudou ve Romain Saiss'e, Şanlıurfaspor karşılaşması öncesinde plaket verdi.

Başkan Ahmet Nur Çebi karşılaşma öncesinde siyah-beyazlı oyunculara çiçek ve plaket verirken, izinli olan Faslı futbolcu Romain Saiss'in plaketini kaptan Atiba Hutchinson aldı.

Türkiye Kupası'nda son 16 turu öncesi 5. tur karşılaşmaları oynanıyor.Beşiktaş, evinde Şanlıurfaspor'u konuk etti. Gol düellosuna sahne olan maçta siyah-beyazlılar, konuk ekibi 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 kazanmasını bildi.

Beşiktaş'ın ilk iki golünü Cenk, 3. golünü Nkoudou atarken kapanışı Weghorst yaptı. Şanlıurfa'nın gollerini Kemal Rüzgar kaydetti.

Beşiktaş kupada son 16 turunda! (ÖZET) Beşiktaş-Şanlıurfaspor maç sonucu: 4-2
Beşiktaş , Dünya Kupası arası sonrasında arenaya Ziraat Türkiye Kupası’yla döndü. Kara Kartal, 5. tur maçında bu akşam 2. Lig ekibi Şanlıurfaspor’u ağırladı. Beşiktaş, 4. turda Serik Belediyespor’u 3-1 yenerek adını 5. tura yazdırmıştı. Şanlıurfaspor ise 2. turda Karşıyaka’yı 4-2, 3. turda Karaman FK’yi 3-0, 4. turda ise Altaş Denizlispor ’u 5-0 mağlup ederek 5. tura yükselmişti. 

Güneş 29'da hamleyi yaptı

Tek maç eleme usulüne göre oynanan karşılaşma Siyah-Beyazlılar için büyük bir şokla başladı. 9'da Kemal Rüzgar sahneye çıktı, skoru 1-0'a getirdi. Şanlıurfa'nın golcüsü 6 dakika sonra bir kez daha Ersin'i avlayınca bir anda Vodafone Park sessizliğe büründü. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş 29'da oyuna hamleyi yaptı, Atiba ve Dele Alli'yi oyundan aldı, Tayyip Talha ve Gedson'u sahaya sürdü. Bu dakikadan itibaren Kara Kartal rakip kaleye baskısını artırsa da aradığı golü ilk devrede bulamadı.

Son sözü Weghorst söyledi

İkinci yarıda ise adeta Beşiktaş fırtınası esti. 67 ve 70'te Cenk Tosun art arda sahneye çıkarak mücadeleye dengeyi getirdi. Rüzgarı arkasına alan Siyah-Beyazlılar 73'te Kevin N'Koudou'nun şık golüyle 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçti. 85'te ise son sözü Wout Weghorst söyledi: 4-2.

 

Şanlıurfa alkışlarla veda etti

Bu sonuçla Beşiktaş geri düştüğü maçta hata yapmadı ve Türkiye Kupası'nda son 16'ya yükseldi, Şanlıurfaspor ise alkışlarla turnuvaya veda etti. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Karşılaşmanın hakemi Burak Pakkan ilk düdüğü çaldı, mücadele başladı.

8' Şanlıurfaspor'da Barış uzaklardan vurdu, Ersin çok şık çıkardı.

GOL!

9' Seyit Gazanfer sağ kanattan ortaladı, Kemal Rüzgar ceza alanında kötü bir vuruş yaptı fakat Ersin'in bakışlarıyla top ağlarda. Şanlıurfaspor 1-0 önde.

GOL!

10' Beşiktaş şokta! İlk golün benzeri geldi... Sol kanattan Barış Gök ortaladı, Kemal Rüzgar bu kez sol ayağıyla vurdu ve top yine ağlarda. Şanlıurfa, İstanbul'da 2-0 öne geçiyor.

ÇOK NET KAÇTI!

41' Redmond sol kanattan korneri kullandı, savunmadan seken topa penaltı noktasında Muleka kafayı vurdu ancak kaleci Aydın gole izin vermedi.

DİREK!

43' Sağ kanattan Rosier ortaladı, Cenk Tosun arka direkte vurdu, top yan direkten dışarı gitti.

45' İlk devrenin sonuna +2 ekleniyor.

Karşılaşma sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

47' Beşiktaş gole çok yaklaştı. Rakip ceza sahası önünde topla buluşan Weghorst'un şutu az farkla dışarıya gitti.

48' Soldan Umut'un ortasını savunma karşıladı. Ardından ceza sahası dışında topu alan Rosier'in vuruşu kaleci Aydın'da kaldı.

53' Redmond, sağ kanattan ceza sahasına giren Rosier'i düşündü. Savunma ve kaleci Aydın bu topa müdahale edemezken Rosier de dokunamadı ve top dışarıya gitti.

 

GOL!

67' Nkoudou hareketlendi, Gedson'la verkaç yaptı, aradan Cenk'e oynadı, tecrübeli golcü sol çaprazdan sert vurdu, Abdülsamed'e de çarpan top filelerle buluştu. Beşiktaş farkı 1'e indirdi.

BİR GOL DAHA!

69' Beşiktaş'ın hızlı atağında Gedson derin oynadı, Cenk yine benzer noktadan ceza alanı sol çaprazından karşı karşıya kaldığı Aydın'ı avlamayı başardı...

GERİ DÖNDÜLER!

73' Orta alanda kaptırılan top bir anda N'Koudou'nun önünde kaldı, yıldız oyuncu şık bir ayak içiyle uzak direğe vurdu ve fileleri sarstı.

ÇİZGİDEN ÇIKTI!

81' Redmond sağ kanattan içeri çevirdi, Cenk kale dibinden vurdu, çizgide savunma çıkardı.

GOL!

85' Weghorst ceza yayının gerisinden şık bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 4-2.

90' Mücadelenin sonuna +4 eklendi.

Karşılaşma sona erdi.

Beşiktaş-Şanlıurfaspor ilk 11'ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Emrecan, Umut, Atiba, Redmond, Salih, Dele Alli, Muleka, Cenk

Şanlıurfaspor: Aydın, Abdulsamet, Mehmet, Seyit, Alp, Barış, Erkam, Behlül, Bünyamin, Mert, Kemal


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’ye yeni 3 bin 500 metrekare yeşil alanÖnceki Haber

Karaköprü’ye yeni 3 bin 500 metrekare ye...

Eyyübiyeli 20 genç hayatlarında ilk defa yaptı!Sonraki Haber

Eyyübiyeli 20 genç hayatlarında ilk defa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar