Şanlıurfa
DOLAR32.3846
EURO34.7833
ALTIN2413.0

Birecikli Vatandaşlar Muhatap Bulamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin En gözde mahallesi olan Mezra Mahallesi İnönü sokakta sürekli taşan rögar için belediyeler ve ŞUSKİ’yi arayan vatandaşlar sorunu çözebilecek bir muhatap bulamıyor.

Birecik ilçesi Mezra Mahallesi İnönü sokakta patlayan rögarın çevreye lağım suyunu aktardığını belirten Birecikli vatandaşlar konu hakkında kendilerine yardımcı olabilecek bir kamu kurumunun olmayışından şikayetçiler.

Yaklaşık iki aydan bu yana sürekli olarak taşan lağım suyunun baskın bir kokunun yanı sıra aynı zamanda hastalıklara da davetiye çıkarttığının altını çizen vatandaşlar konu hakkında ilk etapta Birecik belediyesini aradıklarını ve belediyenin konunun ŞUSKİ’ye ait olduğunu ve bu defa ŞUSKİ’yi arayan vatandaşlar aldıkları orası bize ait değil cevabıyla adeta şoka uğradıklarını söylediler.

Mahalle Sakinlerinden İmam Akkoc, Sadettin kolkıran, Mahmut Yigitbaşı, Necmettin Görgen, Mehmet Besirgen, Hanifi Bayraktar ve Mustafa Fincan birçok kez yetkili kurumları gerek arayarak gerekse giderek konu hakkında bilgilendirdiklerini belirterek; “İki aya yakın süreden beri bizler adeta bu eziyetle sınanıyoruz.

Mahallemiz Birecik ilçesinin en gözde ve en güzel mahallesi. Fakat son iki ayda adeta mahalle genelini lağım suyu kokusu sardı. Bu lağım suyu tüm vatandaşların hastalanmasına da neden olmakta. Her hafta bizler mahalleliler olarak çocuklarımız başta olmak üzere sürekli olarak sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalıyoruz.

Zaten havalar çok sıcak. Sıcağında etkisi ile bu defa hastalıklar yayılmaya başladı. Sinekler zaten bu logar nedeni ile tüm mahalleyi sarmış durumda. Geceleri koku nedeni ile uyuyamıyoruz. Hangi kuruma gittiysek yada sorunumuzu söylediysek maalesef kurumlar kendi hizmet alanlarının dışında olduğu bahanesini uyduruyorlar.

Hangi belediyeye bağlıyız onu anlamış değiliz. Koku ve lağım suyu artık bizleri adeta hayattan bezdirdi. Bizler mahalleliler olarak konuyu birde Gaziantep Büyükşehir Belediyesine anlatmak istiyoruz. Belki sorunumuzu onlar çözer diye düşünüyoruz.” Şeklinde tepkiler

İni dile getirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bingöl'de Korkutan DepremÖnceki Haber

Bingöl'de Korkutan Deprem

Urfaspor Haftayı DeğerlendirdiSonraki Haber

Urfaspor Haftayı Değerlendirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar