Şanlıurfa
DOLAR32.2111
EURO35.0602
ALTIN2524.5

Büyükşehirden iç sularda tekne kullanmak isteyenlere büyük kolaylık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirden iç sularda tekne kullanmak isteyenlere büyük kolaylık
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi, iç sularda güvenli taşımacılık ve balıkçılık yapılabilmesi için daha önce Mersin’de yapılan Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavının Şanlıurfa ve ilçesi Halfeti’de yapılmasını sağladı. Denizi olmayan Şanlıurfa’da Halfeti ilçesinde yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavda başarılı olan adaylar belge almaya hak kazandı.

Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı İç Sular Şube Müdürlüğü gezi,balıkçı, feribot, yolcu tekneleri ve özel gemi kullanmak isteyen vatandaşlariçin Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Mersin Liman Başkanlığı ileortaklaşa başlattığı ‘Gemi Sevk, İdare Belgesi Eğitimi ve Sınavı yapıldı. Yazılısınavın ardından Halfeti ilçesinde ise uygulamalı sınav yapıldı.

Türkiye’nin tüm iç sularındageçerliliği olan sertifikanın yolu Şanlıurfa Büyükşehir belediyenin verdiğiGemi Sevk ve İdare Belgesi kursu ve sınavından geçiyor. 4.üncüsü düzenlenen kursailgi oldukça yüksek oldu. Kursa, komşu illerden Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakırve İlçelerinden katılım oldu.

Adıyaman, Batman, Gaziantepgibi çevre illerin yanı sıra Siverek, Suruç, Bozova, Birecik, Hilvan, Halfetigibi ilçelerden katılımın olduğu sınavda bayanlarında yer alması dikkat çekti.2 gün süren eğitim ve sınavları tamamlayan kursiyerler, Gemi Sevk, İdareBelgesi almaya hak kazandı.

Uygulamalı eğitimlerinŞanlıurfa'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını anlatan vatandaşlar,Mersin’e gitmek zorunda kalmaktan kurtulduklarını kaydederek BüyükşehirBelediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ettiler.

Gemi Sevk ve İdare Belgesisınavının ardından Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı İçSular Şube Müdürü Ahmet Çoban ve beraberindeki Mersin Liman Başkanlığı'ndaMühendis olarak görev yapan Tolga Güler, Kemal Tezcan ve Eğitim Sorumlusu AdnanÖzdemir Halfeti Marinada bazı teknelerde denetimler gerçekleştirdi.

Mersin Liman Başkanlığı'nındeğerlendirmesi sonrasında başarılı olan vatandaşlara Gemi Sevk ve İdareBelgelerinin dağıtımı Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı İç Sular Ulaşım ŞubeMüdürlüğü tarafından yapılacak.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Uraloğlu Şanlıurfa’ya geliyor!Önceki Haber

Bakan Uraloğlu Şanlıurfa’ya geliyor!

Şehrin yeni cazibe merkezi Eyyübiye olduSonraki Haber

Şehrin yeni cazibe merkezi Eyyübiye oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar