Şanlıurfa
DOLAR32.2214
EURO34.6515
ALTIN2396.2

Diyanet’ten hac kontenjanının artırılması talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet’ten hac kontenjanının artırılması talebi
Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 Yılı Hac Protokolü kontenjanın artırılması talebinde bulunduklarını belirterek, ”83 bin 430 olarak belirlenen kontenjanımızın artırılması talebinde bulunduk” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı ile yaptıkları görüşmede, 2023 yılı hacorganizasyonunun değerlendirmesini yaptıklarını, Şevval ayından bu yana devameden umre organizasyonlarını ve 2024 yılı Hac organizasyonu hazırlıklarını damüzakere ettiklerini kaydetti.

 Başkan Erbaş görüşmede ayrıca, hac kotasınınİslam ülkelerinin mevcut nüfusuna göre güncellenmesini ve özellikle Türkiye’ninmevcut durumda 83 bin 430 olarak belirlenen kontenjanının artırılması talebindebulunduklarını aktardı.

2024 haccı için kesin kayıthakkı elde edenlerin işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Erbaş,"Vatandaşlarımız kayıtlarını e-devlet üzerinden kendileri yapabildiklerigibi, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunu tercih edenlermüftülüklerimiz aracılığıyla; acente organizasyonunu tercih edenler de Diyanetİşleri Başkanlığı ile sözleşmesi bulunan herhangi bir şirkete gidip kayıtlarınıyaptırabilmektedirler." bilgisini paylaştı.

İçinde sayısız hikmet vegüzellikler barındıran hac ibadetinin inanç, ahlak ve değerler bakımından hembireysel hem de toplumsal hayata pek çok yansıması olduğunu belirten BaşkanErbaş, "Bu sebeple bizler, hac ibadetini, İslam’ın temel ilke vedeğerlerini öğreten bir mektep kabul ediyoruz. Hac yolculuğunu bir eğitim veirşat fırsatı olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini hakkıyla yerinegetirebilmeleri ve bu fırsatı en ideal şekilde değerlendirebilmeleri için vargücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hac organizasyonunda görevalacak din görevlilerinin ve kadın irşat görevlilerinin belirlenmesi içinpersonel sınavlarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Erbaş, "Rahman’ınmisafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek için organizasyonda görev alacakpersonelimize yönelik eğitimler yapacağız. Hacılarımıza sağlık hizmeti sunacakpersonelin ve destek hizmetlerini gerçekleştirecek görevlilerin tespit edilmesüreci de devam etmektedir. İnşallah, personel sınavları ve eğitimlerininardından, kayıt işlemleri tamamlanan hacı adaylarımızın eğitimlerinebaşlanacaktır. Bu kapsamda, hem görevli personelimize hem de hacı adaylarımızadağıtılacak olan kitap ve materyallerin basımı tamamlanarak hazır halegetirilmiştir. Aynı zamanda dijital olarak hazırladığımız eğitici videolar veanimasyonlar, hacı adaylarımızın eğitimlerine ciddi destek olacaktır."şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PTT Kargo’nun deposu gündem olduÖnceki Haber

PTT Kargo’nun deposu gündem oldu

Başkan Çiftçi ’den 10 Ocak Gazeteciler günü mesajıSonraki Haber

Başkan Çiftçi ’den 10 Ocak Gazeteciler g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar