Şanlıurfa
DOLAR32.2735
EURO34.7739
ALTIN2398.9

“Endüstriyel ürünler sağlıksız bir geleceğin habercisi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Endüstriyel ürünler sağlıksız bir geleceğin habercisi”
Abone ol
Gastronomide önemli oranda isim yapan Şanlıurfa’da ucuz yemek anlayışı da yaygınlaşıyor. Kentin birçok noktasında döner salonları açılarak yemek hizmeti veriliyor.

(Selahattin ÇİFTÇİ/ÖZEL Haber- Şanlıurfa OLAY)

Uzmanlara göre, kalitesiz ürünlerin tüketilmesi, gelecek açısından büyük sağlık sorunlarına sebebiyet oluşturuyor.

UCUZ YEMEKLER SAĞLIKSIZ NESLİN HABERCİSİ

Yemek kültürü ve damak zevkiyle ön planda olan Şanlıurfa’da merdiven altı diye tabir edilen birçok işletme de bulunuyor. Tavuk fiyatları ortadayken, bazı işletmeler piyasaların çok altında satış yapıyor. Endüstriyel gıdaların zararlı olduğu aşikar fakat ucuza satış yapan yerler, sağlığı daha da riskli hale getiriyor. Uzman Doktor Mustafa Çalık, doğal beslenmenin önemine dikkat çekerek, olabildiğince dışarıda yemek tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Dışarıda satılan gıdaların tüketilmesi halinde ilerleyen yaşlarda büyük sağlık problemlerinin yaşanacağını dile getiren Çalık, “sadece merdiven altı satılan ürünler değil, dışarıda satılan bütün ürünler sağlığı tehlikeye atıyor. Bir ürün ucuza satılıyorsa zaten orada bir sorun aramak gerekiyor. Tarihi geçmiş tavukları yıkayıp döner yaparsanız, sağlıksız bir nesil yetiştirmiş olursunuz. Bugün baktığımız zam döner salonları önünde insanlar kuyruk oluşturuyor. Aslında bu, gelecekte hastanelerde kuyruk olacağını gösteriyor” diye konuştu.

“ENDÜSTRİYEL GIDALARDAN UZAK DURMAK LAZIM”

Sağlığın temelinde beslenmenin yattığını bir kez daha hatırlatan Çalık, “bugün en kaliteli yerden en kalitesiz yere kadar hepsi sağlık için elverişli değil” diyerek, şöyle konuştu: “Endüstriyel gıdalar zaten başlı başına sağlıksız, bunun merdiven altı veya lüks mekan olmasıyla alakalı bir durum değildir. Sağlıksız beslenen insanlarda küçük yaşlardan itibaren kronik hastalıklar baş gösteriyor. Şeker, kolesterol gibi hastalıklar son dönemlerde çok yaygınlaştı. Hormon bozuklukları yaşanıyor. Tüm bunlar sağlıksız beslenmenin sonuçlarıdır. Kişi, her şeyden önce yiyeceğine dikkat etmeli, dışarıda yemek anlayışını kısıtlamamız gerekiyor. Bu nedenle doğal beslenmeye ağırlık vermemiz gerekiyor. Dökülmesi gereken yağlar, tekrar tekrar yemek yapımında kullanılıyor, sağlıksız etler kullanılıyor ve bunlar aslında hasta bir geleceğin bizi beklediğini gösteriyor.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB'den tepki çeken kitap!Önceki Haber

MEB'den tepki çeken kitap!

İşte Urfalıların başkenteki "Çatkapı" adresleri!Sonraki Haber

İşte Urfalıların başkenteki "Çatkapı" ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar