Şanlıurfa
DOLAR32.5918
EURO34.9384
ALTIN2430.7

EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK detayı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK detayı!
Abone ol
EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK detayı ortaya çıktı. EYT'de milyonların beklediği gelişmeler için tarih açıklandı.

EYT düzenlemesinde görüşmeler hızlandı.

Bu dönemde ‘yaş şartının olup olmayacağı’ da gündeme geldi. Yasa tasarısının aralık sonu, ocak başı gibi Meclis’e gelmesi bekleniyor. Tüm detaylar o zaman belli olacak. Ancak prim şartı net. O da 5000 gün. EYT hakkıyla emekli olmayı bekleyen ancak primi yetmeyenler, eksik sürelerini tamamlama telaşında. Bu anlamda herkes için farklı alternatifler var. İşte EYT'de fırsat kapısını açacak o detaylar...

EYT'de son dakika açıklaması geldi. Normal şartlarda emeklilikte üç şart aranıyor. Yaş, sigortalılık yılı ve prim gün sayısı. Bunlardan biri eksik olunca emekli olunamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi 8 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcı olanların yaş sorununu ortadan kaldırıyordu.

Buna göre; erkek 25, kadın ise 20 yıllık sigortalılık süresini doldurduktan sonra 5000 gün primi de tamamladıysa hemen emekli olacaktı. Bu kapsamda 1.5-2 milyon kişi var. Geri kalanlar da bu şartları tamamladığı tarihte maaş alabilecekti.

HENÜZ TAMAMLANMADI

Son dönemde düzenlemeye yaş şartı eklenip eklenmeyeceği merak konusu olmuştu. Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş konuşulmaya başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada EYT düzenlemesinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Bilgin, “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağım” dedi. Yani şu anda yaş şartının olup olmayacağıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ay sonunda bu konu netleşecek.

HERKES İÇİN ALTERNATİF VAR

Meclis’e gelecek düzenlemeye sayılı günler kalırken, prim gün eksiği olanlar veya sigortalılık süresi dolmayanlar da bu konuda tüm alternatif çözümleri araştırıyor. 8 Eylül 1999’dan önce çalıştığı halde sigortası yapılmayanlar veya bu tarihten sonra başlatılanlar da çare arıyor.

 

Kaynak Vatan


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci el otoda en çok satılan 10 marka belli olduÖnceki Haber

İkinci el otoda en çok satılan 10 marka...

Pamuk ve ayçiçeği desteği çiftçiyi memnun etmediSonraki Haber

Pamuk ve ayçiçeği desteği çiftçiyi memnu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar