Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Girişimsel işlem ile aynı anda iki operasyon yapılan hasta hayata tutundu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Girişimsel işlem ile aynı anda iki operasyon yapılan hasta hayata tutundu.
Abone ol
Aynı anda beyin ve kalp damarına pıhtı atan hasta girişimsel işlemler sayesinde hayata döndü.

 Şanlıurfa MehmetAkif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eşine az rastlanılan bir vakameydana geldi. Anjiyo yapılan hastanın işlem esnasında beynine pıhtı attı.Durumu fark eden doktorların acil müdahalesi ile hasta sağlığına kavuştu.

Dış merkezde 10 günönce yapılan anjiyosu temiz çıkan 28 yaşındaki bayan hasta göğüs ağrısışikâyetiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyolojikliniğine müracaat etti. Burada yapılan tetkikler sonucunda bazı bulgulardanşüphelenen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ömer Faruk Çiçek, hastanın anjiyo olmasıgerektiğine karar verdi. Durumu hasta ve yakınlarına anlatılarak ikna olmasınısağlayan Uzman Doktor Çiçek, hasta yakınlarının onayıyla birlikte hastayıhızlıca anjiyoya aldı.

Anjiyo işlemisırasında hiç beklenmedik bir şekilde hastanın kalp bölgesinde oluşan pıhtılar,beyne sıçradı. Henüz anjiyo işlemi devam ederken beyin pıhtısı gelişen hastaiçin Girişimsel Nöroloji Uzmanı Musa Temel acil kod ile anjiyo odasınaçağrıldı. Girişimsel Nöroloji tarafından anjiyo masasında acil müdahalegerektiren hastanın aynı anda hem anjiyosu yapıldı, hem de beyne atan pıhtıdakikalar içerisinde başarılı müdahaleler sonucunda temizlendi.

Bu tür durumlardaerken müdahalenin hayati önem arz ettiğini belirten Girişimsel Nöroloji UzmanıMusa Temel,” İnme hastaları için bizim en büyük düşmanımız zamandır. İnmegeçiren hastalarımızın hızlıca hastaneye gelerek tedaviye başlamalarıgerekmektedir. Böyle olduğu müddetçe hastaların sağlığına kavuşma ihtimalidahada artmaktadır. Merkezimizde tüm işlemleri girişimsel nöroloji olarakyapabilmekteyiz. Bundan sonraki süreçte bölge halkından isteğimiz inme geçiren,kolunda ve bacağında kuvvet kaybı gelişen, şuur değişikliği oluşan hastalarınhızlıca hastaneye getirilmelerini istiyoruz. Bu şekilde hastalara faydamız dahahızlı ve daha etkin bir şekilde olabilir” ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Asım Sultanoğlu’na destekÖnceki Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Asım...

Malatya’daki deprem Urfa’yı da salladıSonraki Haber

Malatya’daki deprem Urfa’yı da salladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar