Şanlıurfa
DOLAR32.3619
EURO34.7089
ALTIN2432.7

Meclis gündemine taşınan Harran’daki ilkokul yeniden açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis gündemine taşınan Harran’daki ilkokul yeniden açıldı
Abone ol
Harran’da öğretmen olmadığı için kapısına kilit vurulan ve Meclis gündemine taşınan Sıralı İlkokulu yeniden eğitim öğretime hazır hale getirildi. Yeni ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılan okulun tahrip edilen tuvaletleri ve diğer bölümleri de onarıldı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinebağlı Sıralı İlkokulu önceki yıllarda bakımsızlığı ile gündeme gelmesininardından geçtiğimiz günlerde de öğretmen olmadığı için kapısına kilit vurulduğuhaberleriyle ulusal medyada yer edinmişti.

Lojmanınana sınıfına dönüştürüldüğü ilkokulda hem ana kademe hem de birleştirilmişsınıflarda öğretmen olmadığı için okulun kapısına kilit vurulmuştu. Ayrıcaokulun tuvaletleri ve bazı bölümleri tahrip edilmişti.

Mahalledebulunan öğrenciler kapalı olan okullarının açılması için seslerini duyurmayaçalışırken, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, okulun kapalı olmasıyla ilgiliMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererekkonuyu Meclis’e taşıdı.

Harranilçesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan okulla ilgili İlçe Milli EğitimMüdürlüğü harekete geçti.

Okuldakigörevli öğretmenin 2023 yılı tayin döneminde Harran İlkokuluna tayinininçıktığını, kadrolu öğretmen açığının ancak bakanlığın yapacağı atamaylagiderileceğini bildiren Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun kapı vepencereleri kırılarak dersliklere ve tuvaletlere eylül ayında zarar verildiğiniifade etti.

Öğretmentayininin ardından yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında ücretli öğretmengörevlendirmesi yapıldığını ancak öğretmenin mazeret bildirerek görevinebaşlamadığını belirten müdürlük, tekrar ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığınıkaydetti.

Müdürlük, okuluntahrip edilmiş tuvaletleri ve diğer bölümleriyle ilgili tadilat çalışmalarınında tamamlandığını duyurarak, okulun eğitim öğretime hazır hale getirildiğiniaçıkladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da deprem!Önceki Haber

Urfa’da deprem!

Bakan Şimşek yüksek kira ve ev fiyatlarında atılacak adımları açıkladıSonraki Haber

Bakan Şimşek yüksek kira ve ev fiyatları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar