Şanlıurfa
DOLAR32.2961
EURO34.9875
ALTIN2450.4

Bakan Şimşek yüksek kira ve ev fiyatlarında atılacak adımları açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek yüksek kira ve ev fiyatlarında atılacak adımları açıkladı
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı MehmetŞimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın çözümü için alınacak önlemlereyönelik açıklamalarda bulundu.

 Sabah'ta yer alan haberegöre Şimşek, "Enflasyonlamücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzıartırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelikyeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konutaerişimi artırılacaktır" dedi.

 

MehmetŞimşek’in ev fiyatları ve fahiş kiralara ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Temel amacımız, ülkemizin kalkınma sürecinihızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden dahafazla pay almak ve vatandaşlarımızın refahını artırmaktır. Hedeflerimize,teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimseyenbir anlayışla ilerliyoruz."

Tüketiciyimağdur eden, piyasanın işleyişini ve rekabet ortamım bozan fiyat hareketlerizaman zaman meydana gelebilmekte ve hükümet olarak söz konusu aksaklıklarayönelik düzenlemeler yapmaktayız. Kira artışlarının yüzde 25'i geçmemesi, kirauyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi... Bu tür tedbirler geçici nitelikteolup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayıamaçlamaktadır.

Ortavadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmeküzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıplarıntelafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirlivatandaşların konuta erişimi artırılacaktır.

Vatandaşlarımızınrefahını artıracak sürdürülebilir büyümenin yolu yatırım, istihdam veverimliliği artırmaktan geçmektedir.

Bununyanı sıra bütçe dengesinin uluslararası kriterler seviyesinde seyretmesinisağlamak üzere kamu harcamaları rasyonelleştirilecek ve tasarruflarartırılacaktır. Kamu tasarruflarındaki artış cari dengeyi de destekleyecektir.

Parapolitikasında rasyonelleşmeye yönelik adımlar atılmıştır.

Seçicikredi ve miktarsal sıkılaştırma kararlarıyla parasal duruş güçlendirilmiştir.Ayrıca, Türk lirasını ve uluslararası rezerv pozisyonumuzu güçlendirecekkararlar alınmıştır.

Katmadeğer ve verimlilik artışı sağlayacak kapsamlı yapısal reformlar, Orta VadeliProgramı ile açıklanmıştır.

Uyguladığımıztüm politikalar ile mal ve hizmet piyasalarında dengesizliklerin azalacağını,finansal piyasalarda istikrarın pekişeceğini ve enflasyonun gerileyeceğiniöngörüyoruz.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis gündemine taşınan Harran’daki ilkokul yeniden açıldıÖnceki Haber

Meclis gündemine taşınan Harran’daki ilk...

Adalet Bakanlığı 64 sözleşmeli bilişim uzmanı alacakSonraki Haber

Adalet Bakanlığı 64 sözleşmeli bilişim u...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar