Şanlıurfa
DOLAR32.369
EURO34.7147
ALTIN2395.3

OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararname yayımlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararname yayımlandı
Abone ol
Urfa’nın da dahil olduğu OHAL ilan edilen illerde elektronik haberleşme hizmeti alan aboneler ile işletmecilerini ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı. Kararname ile hizmet alan aboneler ile GSM işletmcilerine yönelik birtakım kolaylaştırmalara gidildi.

Kararname “Olağanüstü Hal Kapsamında ElektronikHaberleşme Alanı İle Su Yapıları Denetim Hizmetlerine İlişkin CumhurbaşkanlığıKararnamesi” başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnamede elektronik haberleşme hizmeti alanaboneler ile bu hizmeti veren GSM işletmecilerle ilgili kolaylaştırıcı birtakım kararlar alındı.

Bu kararlar doğrultusunda OHAL süresince, OHAL ilan edilen illerde depremdenetkilendiğini belgeleyen bireyler için tesis edilecek bir adet yeni mobilabonelikten ilk tesis özel iletişim vergisi alınmayacak.

Kararname gereği, deprem saatinden önceki son 24saat içinde OHAL kapsamındaki illerde hizmet alan veya o illerdekiişletmecilerde kayıtlı olan abonelerden mevcut abonelikleri için de üç aylıkkıst telsiz ruhsatnamesi ve kullanım ücreti alınmayacak.

Kararnamede ayrıca OHAL kapsamındaki illerdeolan abonelere 6 Şubat tarihinden itibaren sıfır bedelli düzenlenen hizmet faturalarındaemsal bedeli sıfır olarak dikkate alınacak.

Kararname kapsamında alınan kararlarla GSM işletmecilereyönelik de bazı kolaylaştırmalara gidildi.

Bu kararlar doğrultusunda afet ve acil durumayönelik ihtiyaç duydukları haberleşme hizmetini sağlayan GSM işletmecileri,telsiz cihaz ve sistemlerini, gerekli bilgi ve belgeleri Bilgi Teknolojileri veİletişim Kurumuna göndermek kaydıyla kurarak, OHAL süresince ücretsiz olarakkullanabilir.

Alınan kararlara göre, OHAL ilan edilenillerde, OHAL süresince haberleşme hizmetini sağlayan işletmecilere kendi tüzelkişilikleri adına tesis edilecek olan ve aciliyet arz eden iletişimaltyapılarının kurulmasında da kolaylıklar sağlanıyor. İşletmeciler bu kapsamdaÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ücretsiz olarak verilecekyer seçim belgesi ve mahallin mülki amirliğince verilecek izin haricinde herhangibir belge olmadan iletişim altyapılarını kurabilecek.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Ayhan Şanlıurfaspor antrenmanındaÖnceki Haber

Vali Ayhan Şanlıurfaspor antrenmanında

ÖSYM sözleşmeli personel alımı yapacakSonraki Haber

ÖSYM sözleşmeli personel alımı yapacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar