Şanlıurfa
DOLAR32.6015
EURO34.8526
ALTIN2496.6

Şanlıurfa barosundan AİHM’e tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa barosundan AİHM’e tepki!
Abone ol
Şanlıurfa Barosu, Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarının yeniden bulunmasına yönelik açılan davanın zaman aşımı gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verilmesi üzerine dava AİHM’e taşımıştı. Barodan bugün yapılan açıklamada, AİHM’in iç hukuk yollarının tüketilmemesini ileri sürülerek, kararın bir kez daha reddedildiği belirtildi.

Şanlıurfa Barosu, Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarının yeniden bulunmasına yönelik açılan davanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından bir kez daha reddedilmesi dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Baro binasının toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına; Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, Dava Avukatı Nurullah Küçükoğlu ve çok sayıda avukat katıldı.  Açıklamayı, dava Avukatı Küçükoğlu yaptı.

Küçükoğlu, Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarının yeniden bulunmasına yönelik davanın AİHM tarafından bahaneler üretilerek reddedildiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Küçükoğlu’unun okuduğu metinde şu ifadeler yer aldı:

“Bu karar üzerine Baromuzca Anayasa Mahkemesi İç Tüzüğüne göre Anayasa Mahkemesine başvuru yapma olanağı bulunmadığından, davayı bir kez daha 26 Eylül 2022 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımıştık. Daha önce ceza yargısı yönünden yapmış olduğumuz başvuruyu suçun mağduru olmadığımız bahanesiyle reddeden AİHM, idari yargı yönünden yapmış olduğumuz başvuruyu da baromuzca iç hukuk yolları tüketilmiş olmasına rağmen, iç hukuk yollarının tüketilmemesini ileri sürerek bir kez daha reddetme yoluna gitmiştir.

Daha önceki AİHM kararı sonrası yapmış olduğumuz açıklamada belirttiğimiz gibi yaptığımız başvuru sadece Said-i Nursi’nin kayıp naaşı ile ilgili olsa da başta Şeyh Said ve Seyit Rıza olmak üzere diğer kayıp mezarlar için de örnek teşkil etmesi bakımından çok önemli bir başvuru idi. Ne yazık ki AİHM,  tıpkı kamuoyunda Roboski Davası olarak bilinen Selahattin Encü ve Diğerleri, Türkiye kararında olduğu gibi başvurumuzla ilgili ihlal kararı vermemek için bahane arayarak başvurumuzu bir kez daha reddetmiştir.

Halbuki Mahkeme, başvurumuzla ilgili vereceği bir ihlal kararıyla Türkiye’nin kayıp mezarlar konusunda geçmişiyle yüzleşmesinin yolunu açabilirdi. Bu vesileyle bir kez daha Merhum Said-i Nursî-Kurdî’yi rahmet ve minnetle yad ediyor, Urfa Barosu olarak bu konuda gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’daki bıçaklı cinayette flaş gelişme!Önceki Haber

Şanlıurfa’daki bıçaklı cinayette flaş ge...

Şanlıurfa’da toz esrar yakalandı.Sonraki Haber

Şanlıurfa’da toz esrar yakalandı.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar