Şanlıurfa
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9

Şanlıurfa dahil 11 ilde yürütülen operasyonda gözaltı sayısı 70’e yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa dahil 11 ilde yürütülen operasyonda gözaltı sayısı 70’e yükseldi
Abone ol
Bankalar üzerinden sahte evraklarla usulsüz kredi çekerek kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 70’e yükseldi. Şanlıurfa’nın da aralarında olduğu 11 ilde yapılan operasyon, Ankara merkezli olarak yürütülüyor.

Ankara CumhuriyetBaşsavcılığı tarafından “nitelikli dolandırıcılık” suçu kapsamında yürütülensoruşturmada, paravan şirketlerde istihdam ettikleri kişiler adına bankalardanyüklü miktarda kredi çektikleri belirlenen 87 şüpheli hakkındagözaltı kararı verilmişti

Soruşturmakapsamında 2 Nisan'da Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla MücadeleŞube Müdürlüğü ekipleri bankalar üzerinden sahte evraklarla usulsüz bir şekildekredi çeken bu kişilerin kurduğu suç örgütüne yönelik bir operasyon başlatmışve 61 kişi göazltına alınmıştı.

AralarındaŞanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen Ankara merkezlioperasyonda, gözaltı sayısı bugün 70'e yükseldi. Ayrıca aramalarda sahte evraklar,banka dekontları, hesap cüzdanları, anahtarlık şeklinde kameralar ve tabancaele geçirildi.

LiderliğiniR.K'nin, yöneticiliğini ise B.K. ve M.A. isimli şahısların yaptığı suçörgütünün, herhangi bir mal varlığı bulunmayan kişileri kurdukları fasonşirketlerde çalışan gibi göstererek onlar adına oluşturdukları sahte evraklarlabankalardan usulsüz bir şekilde kredi çektiği belirtildi. Örgütün banklardantoplamda 440 bin TL kredi çektiği ve bu yöntemle kamu kurum ve kuruluşlarınızarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Operasyondagözaltına alınan şahısların işlemleri Ankara emniyeti tarafından yapılıyor.Diğer 17 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

BİHA

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir’de silahlı saldırıda 1 kişi öldüÖnceki Haber

Viranşehir’de silahlı saldırıda 1 kişi ö...

Haliliye’de bir kadın silahla bir erkek şahsı vurduSonraki Haber

Haliliye’de bir kadın silahla bir erkek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar