Şanlıurfa
DOLAR32.22
EURO34.7567
ALTIN2407.0

Şanlıurfa dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 48 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 48 gözaltı
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli Şanlıurfa dahil 13 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik jandarma tarafından düzenlenen ”sibergöz-35” operasyonları kapsamında 48 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlar, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma GenelKomutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İlJandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafındangerçekleştirildi.

"Sibergöz-35" operasyonları, Antalya merkezliolmak üzere Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin,Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde yürütüldü.

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılıksuçu işleyen şüphelilerin çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdığı tespitedildi. Şüphelilerin, hazırladıkları sahte site ve sosyal medya hesaplarındagüven sağlamak amacıyla sahte TURSAB belgesi kullandıkları ve villalarınsahibiymiş gibi davranarak kiralama yapmak isteyen 110 vatandaşı dolandırdıklarıbelirtildi. Ayrıca, Kaş, Kalkan, Finike, Patara, Adrasan, Çıralı ve Olimposbölgelerinde yer alan villalara yönelik detaylı keşif yaparak, sahte sosyalmedya hesapları üzerinden bu villaları kiralayacak kişilere havale/EFTyöntemiyle ödeme alarak dolandırıcılık yaptıkları ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, şüphelilerin bankahesaplarında 500 milyon TL'lik para hareketliliği belirlendi. Operasyonlarsonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya KaşCumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerinitebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duasısizinle" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 operasyonu! 321 zehir taciri yakalandıÖnceki Haber

Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 op...

Yeni müfredatta matematik derslerinde ”algoritma-bilişim” odakta olacakSonraki Haber

Yeni müfredatta matematik derslerinde ”a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar