Şanlıurfa
DOLAR32.8399
EURO35.2328
ALTIN2446.0

Şanlıurfa gastronomide yeni bir boyuta taşınıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa gastronomide yeni bir boyuta taşınıyor
Abone ol
Vali Hasan Şıldak, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında belirlenen lezzet duraklarının misafiri oldu. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl ile bir araya gelen Vali Şıldak, “Şanlıurfa lezzetlerinin tanıtımı ve canlandırılması adına çok önemli bir çalışma başlatıyoruz” dedi. Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Programı yoğunkatılımla devam ediyor. Konserler, söyleşiler, atölyeler, buluşmalar vesergilerin birbiri ardına yer aldığı festivalin en önemli duraklarından biri degastronomi buluşmaları oldu.İl genelinde belirlenen 19 farklı lezzet noktasındaŞanlıurfa’nın yöresel yemekleri sunulurken, Vali Hasan Şıldak da bugün lezzetduraklarının misafiri oldu. Şehir merkezindeki Sembol Ocakbaşı ve Cevahir HanRestoran’ı ziyaret eden Vali Şıldak, burada Türk Mutfak Sanatları Uzmanı ŞefRamazan Bingöl ile bir araya geldi.Ocakbaşına geçen Vali Şıldak burada yaptığıdeğerlendirmesinde “Hemşehrimiz Ramazan Bingöl ile birlikteyiz. İlimizde 19lezzet durağı belirlendi. Buradaki amaç yöresel lezzetlerin ve eşsiz tatlarınyaşatılması, bu değerlerin restoranlarımıza sürekli olarak yansıtılması ve bumönülerin ön plana çıkarılmasıdır. Şanlıurfa’mızda ciğer, kuşbaşı ve kebapçeşitlerinin yanı sıra ev yemekleri yani gizli hazinelerimizi de festivalimizsayesinde gün yüzüne çıkarmış oluyoruz. Ben emeği geçen tüm isimlere teşekkürediyorum. Bundan sonra Şanlıurfa’mıza gastronomi alanında değer katacak çokgüzel çalışmalara imza atacağız birlikte. Bu çalışmanın başlangıcı da bufestival oldu. Bu eşsiz lezzetleri tatmak için bütün Dünya’yı Şanlıurfa’yadavet ediyoruz” dedi. BİNGÖL: ŞANLIURFA MUTFAĞINDA DEVRİM BAŞLIYORVali Şıldak’ın Şanlıurfa’nın tanıtımında büyük emekleriolduğunu belirterek sözlerine başlayan Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef RamazanBingöl ise kısa bir süre sonra Şanlıurfa mutfağının Dünya’ya açılması adınaönemli bir çalışmanın startını vereceklerini söyledi. Şef Bingöl, “Şanlıurfamutfağında devrim niteliğinde bir çalışma başlıyor. Zengin damak tadı ve lezzetşölenini tüm Dünya’ya duyurmaya ve tanıtmaya kararlıyız. Burada Vali beyinbüyük emekleri var. Bir Şanlıurfalı olarak kendisine bu yaklaşımından dolayıteşekkür ediyorum” dedi. Vali Şıldak ardından Cevahir Han Restoran’da geçerek buradada sunulan lezzetleri inceledi. Şanlıurfa’nın zengin damak tadına sahıpolduğunu yineleyen Vali Şıldak, festival etkinliklerine gastronominin deeklenmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Programı yoğunkatılımla devam ediyor. Konserler, söyleşiler, atölyeler, buluşmalar vesergilerin birbiri ardına yer aldığı festivalin en önemli duraklarından biri degastronomi buluşmaları oldu.

İl genelinde belirlenen 19 farklı lezzet noktasındaŞanlıurfa’nın yöresel yemekleri sunulurken, Vali Hasan Şıldak da bugün lezzetduraklarının misafiri oldu. Şehir merkezindeki Sembol Ocakbaşı ve Cevahir HanRestoran’ı ziyaret eden Vali Şıldak, burada Türk Mutfak Sanatları Uzmanı ŞefRamazan Bingöl ile bir araya geldi.

Ocakbaşına geçen Vali Şıldak burada yaptığıdeğerlendirmesinde “Hemşehrimiz Ramazan Bingöl ile birlikteyiz. İlimizde 19lezzet durağı belirlendi. Buradaki amaç yöresel lezzetlerin ve eşsiz tatlarınyaşatılması, bu değerlerin restoranlarımıza sürekli olarak yansıtılması ve bumönülerin ön plana çıkarılmasıdır. Şanlıurfa’mızda ciğer, kuşbaşı ve kebapçeşitlerinin yanı sıra ev yemekleri yani gizli hazinelerimizi de festivalimizsayesinde gün yüzüne çıkarmış oluyoruz. Ben emeği geçen tüm isimlere teşekkürediyorum. Bundan sonra Şanlıurfa’mıza gastronomi alanında değer katacak çokgüzel çalışmalara imza atacağız birlikte. Bu çalışmanın başlangıcı da bufestival oldu. Bu eşsiz lezzetleri tatmak için bütün Dünya’yı Şanlıurfa’yadavet ediyoruz” dedi.

BİNGÖL: ŞANLIURFA MUTFAĞINDA DEVRİM BAŞLIYOR

Vali Şıldak’ın Şanlıurfa’nın tanıtımında büyük emekleriolduğunu belirterek sözlerine başlayan Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef RamazanBingöl ise kısa bir süre sonra Şanlıurfa mutfağının Dünya’ya açılması adınaönemli bir çalışmanın startını vereceklerini söyledi. Şef Bingöl, “Şanlıurfamutfağında devrim niteliğinde bir çalışma başlıyor. Zengin damak tadı ve lezzetşölenini tüm Dünya’ya duyurmaya ve tanıtmaya kararlıyız. Burada Vali beyinbüyük emekleri var. Bir Şanlıurfalı olarak kendisine bu yaklaşımından dolayıteşekkür ediyorum” dedi.

Vali Şıldak ardından Cevahir Han Restoran’da geçerek buradada sunulan lezzetleri inceledi. Şanlıurfa’nın zengin damak tadına sahıpolduğunu yineleyen Vali Şıldak, festival etkinliklerine gastronominin deeklenmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 2 bin 680 gümrük kaçağı sigara ele geçirildiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 2 bin 680 gümrük kaçağı sig...

Şanlıurfa’da şampiyonluk kutlamasıSonraki Haber

Şanlıurfa’da şampiyonluk kutlaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar