Şanlıurfa
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Şanlıurfa Valisi Şıldak açıkladı: Gıda işletmelerine ceza yağdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa Valisi Şıldak açıkladı: Gıda işletmelerine ceza yağdı
Abone ol
Vali Hasan Şıldak, kent merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerine yönelik olarak Şanlıurfa Valiliği koordinasyonu altında oluşturulan karma ekiplerle etkili bir denetim çalışması yürütüldüğünü duyurdu. Şıldak, üç haftalık dönemde gerçekleştirilen denetimler sonucunda bin 687 işletmenin incelendiğini belirterek, 393 işletmede çeşitli aykırılıklar tespit edildiğini açıkladı. Şıldak ayrıca bu aykırılıkların ardından işletmelere idari para cezaları uygulandığını da söyledi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sosyal medya hesabıüzerinden yaptığı paylaşımda kent merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretimve satışı yapılan işyerlerine yönelik etkilibir denetim çalışması yürütüldüğünü duyurdu. Şıldak,Şanlıurfa ValiliğinİN koordinasyonualtında oluşturulan karma ekipler tarafından gerçekleştirilen üçhaftalık denetim operasyonunda bin 687işletmenin denetlendiğini kaydetti. Denetimlersonucunda 393 işletmede çeşitliaykırılıklar tespit edildiğini ifade eden Şıldak, paylaşımında şuifadelere yer verdi:“İlmerkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılanişyerlerine yönelik olarak Valiliğimizin koordinasyonu altında oluşturulankarma ekiplerle etkili bir denetim çalışması yürütüyoruz. Üç haftalık dönemde; 1.687işletmede yapılan denetimler sonucunda, 393 aykırılık tespit edilmiş, Bu işletmelereidari para cezası uygulanmıştır. Ürünlerde etiket bulunmaması, iş yerinde fiyatlistesi bulunmaması, aşırı fiyat uygulanması, temizlik ve hijyen koşullarınınuygun olmaması, iş yeri ruhsatının bulunmaması, iş yerinin ruhsat koşullarınauygun olmaması, gıda güvenliğine aykırı ve tarihi geçmiş ürün satılması, vergikurallarına aykırı hareket edilmesi konuları başta olmak üzere vatandaşlarımızasağlıklı koşullarda iyi hizmet verilmesini sağlamaya yönelik denetimçalışmalarımız şehrimizin bütün noktalarında kapsamlı olarak devam edecek”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sosyal medya hesabıüzerinden yaptığı paylaşımda kent merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretimve satışı yapılan işyerlerine yönelik etkilibir denetim çalışması yürütüldüğünü duyurdu.

 Şıldak,Şanlıurfa ValiliğinİN koordinasyonualtında oluşturulan karma ekipler tarafından gerçekleştirilen üçhaftalık denetim operasyonunda bin 687işletmenin denetlendiğini kaydetti. 

Denetimlersonucunda 393 işletmede çeşitliaykırılıklar tespit edildiğini ifade eden Şıldak, paylaşımında şuifadelere yer verdi:

“İlmerkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılanişyerlerine yönelik olarak Valiliğimizin koordinasyonu altında oluşturulankarma ekiplerle etkili bir denetim çalışması yürütüyoruz. Üç haftalık dönemde; 1.687işletmede yapılan denetimler sonucunda, 393 aykırılık tespit edilmiş, Bu işletmelereidari para cezası uygulanmıştır. Ürünlerde etiket bulunmaması, iş yerinde fiyatlistesi bulunmaması, aşırı fiyat uygulanması, temizlik ve hijyen koşullarınınuygun olmaması, iş yeri ruhsatının bulunmaması, iş yerinin ruhsat koşullarınauygun olmaması, gıda güvenliğine aykırı ve tarihi geçmiş ürün satılması, vergikurallarına aykırı hareket edilmesi konuları başta olmak üzere vatandaşlarımızasağlıklı koşullarda iyi hizmet verilmesini sağlamaya yönelik denetimçalışmalarımız şehrimizin bütün noktalarında kapsamlı olarak devam edecek”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa Büyükşehir’den seçim açıklaması!Önceki Haber

Şanlıurfa Büyükşehir’den seçim açıklamas...

Suruç’ta DSİ’ye ait sulama borusu patladıSonraki Haber

Suruç’ta DSİ’ye ait sulama borusu patlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar