Şanlıurfa
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9

Şanlıurfa’da avukat darp edildi: 2 gözaltı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da avukat darp edildi: 2 gözaltı!
Abone ol
Şanlıurfa Barosu, Gaziantep Barosu’na kayıtlı bir avukatın Halfeti’de görülen duruşmada karşı tarafça tehdit ve darp edildiğini açıkladı. Konuya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Barosu, sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla bir avukatın darp ve tehdit edildiğini iddia etti.

Barodan yapılan açıklamada Gaziantep Barosu’na kayıtlı Avukat Mustafa Hartavi’nin Halfeti’de görülen bir duruşmada karşı tarafça dosyadan çekilmesi yönünde tehdit ve darp edildiğini ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre Hartavi’nin hastanede tedavi gördüğü ve konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Ahmet Öncel ve Avukat Hakları Merkezi üyeleri, Hartavi’yi hastanede ziyaret etti.

Şanlıurfa Barosu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Gaziantep Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av.Mustafa Hartavi Halfeti Adliyesinde vekili olduğu dosyaya ilişkin görülen davanın duruşması öncesinde karşı tarafça adliye bahçesinde dosyadan çekilmesi yönünde tehdit edilmiştir.

Meslektaşımızın dosyadan çekilmeyeceğini ve görevini ne pahasına olursa olsun devam ettireceğini belirtmesi üzerine fikir ve eylem birliği içerisinde bulunan taraflarca darp edilmiştir. Olay sonrası 2 kişi gözaltına alınmış olup meslektaşımız hastanede tedavi altına alınmıştır.

Konuya ilişkin baro başkanımız Av.Abdullah Öncel ve Avukat Hakları Merkezi üyelerimiz Halfetiye giderek meslektaşımızı ziyaret etmiş olup ifade de hazır bulunmuşlardır.”

‘AVUKATLARA KARŞI YAPILAN SALDIRILARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Öte yandan Şanlıurfa Barosu konuya ilişkin de yazılı bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“19.01. 2023 tarihinde baromuza kayıtlı Av.Öznur Dişli keşif sırasında karşı tarafça tehdit edilmiş bugünde Halfeti'de Gaziantep Barosuna kayıtlı Av.Mustafa Hartavi vekili olduğu dosyanın karşı taraflarınca darp edilmiştir. Her birimiz avukat olarak, vatandaşın adalete ulaşmasında, adil yargılanması konusunda ve hak arama özgürlüğündeki temsilcisiyiz. Ancak ülke gündeminden şiddetin hiç eksilmediği son yıllarda biz avukatlara karşı da gerek duruşma salonlarında gerek keşif ve haciz mahallinde gerekse ofislerimizde sözlü ve filli saldırılar artarak devam etmektedir

Avukatlar, görevlerini ifa ederken kamu görevlisi sayılırlar Avukatlar hiçbir dava dosyasının da tarafı değildir, sadece yaptıkları iş ile vatandaşa vekil sıfatı ile hukuki hizmet sunarlar. Avukatlar hukuki hizmet sundukları iş ile özdeşleştirilmemelidir.

Avukatlara karşı yapılan menfur saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacağız. Meslektaşlarımıza yapılan saldınları kınıyor, saldırganlarin en ağır şekilde cezalandirilmasini sağlamak için yargılamanı basından sonuna kadar Şanlıurfa Barosu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da sınava hazırlık merkezi kuruldu.Önceki Haber

Şanlıurfa’da sınava hazırlık merkezi kur...

Şanlıurfa’da kentsel dönüşümSonraki Haber

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar