Şanlıurfa
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki
Abone ol
DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

23 Nisan Salı akşamı Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilenev baskınlarında 9 basın mensubu gözaltına alınmıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfaİl Başkanlığı, gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili bugün Şanlıurfa’da^basın açıklaması düzenledi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde yapılan basın açıklamasınıparti adına, DEM Parti Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu okudu.

Aişeoğlu tarafından okunan basın metninde şu ifadelere yerverildi.

“23 Nisan gece yarısı, Belçika'da bulunan Medya Haber veSterk TV stüdyolarına yönelik operasyon ve saldırılar gerçekleşmiştir. Yine eşzamanlı olarak Özgür Basın çalışanlarına dönük İstanbul, Ankara ve Riha'dayapılan ev baskınlarında 9 gazeteci gözaltına alınmıştır. İstanbul'da yapılanev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Yeni Yaşam Gazetesiçalışanı Enes Sezgin ile Özgür Basın emekçileri Saliha Aras, Yeşim Alıcı, BesteArgat Balcı, Şirin Ermiş ve gazeteci Erdoğan Alayumat gözaltına alındı. Ankara'dayapılan ev baskınında MA muhabiri Mehmet Aslan, Riha'da yapılan ev baskınındaise MA eski muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alınmıştır.

Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarındasözüm ona ilerici ve demokratik olarak lanse edilen Belçika ve diğer Avrupaülkeleri, konu çıkarları olduğunda, bu değerleri, Türkiye ve diğer ülkelerleyapılan pazarlıklar sonucu kolayca yok sayabilmekte, çiğneyebilmektedir.Avrupa'nın göbeğinde, yaklaşık 200 polis ile, teknik ekipmanlara el koyularak,kabloların kesilerek yayının durdurulduğu bu hukuksuz ve yasa dışı operasyonunhedefinin Kürt halkının sesini kısmak olduğu açıktır.

Öte yandan, İstanbul, Ankara ve Riha'da yapılan gözaltısaldırılarının Türkiye'nin Irak ve Erbil ziyaretleri sonrasında yaşanmış olmasıoldukça manidardır. 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü'nün ertesinde, Özgür Basınave Kürt halkına yönelik bu saldırı ve operasyonlar, seçimlerden 2. parti olarakçıkan AKP'nin ve saray rejiminin, seçim sonuçlarını hazmedememesi ve intikamalması olarak okunmaktadır.

31 Mart günü, seçim sonuçları doğrultusunda, Türkiyehalklarının sandıkta verdiği "demokrasi, çözüm ve barış" mesajlarınındoğru okunarak bu haksız ve hukuksuz saldırılara bir son verilmesi gerektiğinisöylüyor ve gözaltına alınan 9 Özgür Basın çalışanının bir an önce serbestbırakılmasını talep ediyoruz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor maçının hakemleri açıklandıÖnceki Haber

Şanlıurfaspor maçının hakemleri açıkland...

Siverek’te taziye yemekleri uygulaması kalktıSonraki Haber

Siverek’te taziye yemekleri uygulaması k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar