Şanlıurfa
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Şanlıurfa'da hayvan hareketliliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da hayvan hareketliliği
Abone ol
Şanlıurfa hayvan pazarında Kurban Bayramı hareketliliği yaşanırken Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, vatandaşları uyardı. Gül, kentte hayvan sayısının fazla olduğunu ve vatandaşların gebe hayvan kesmemesini kaydetti.

Müslüman Alemi için büyük önem arz eden Kurban Bayramına sayılı gün kalırken, kurbanlık fiyatları da netleşmeye başladı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde kurulan hayvan pazarında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hareketlilik başlarken, vatandaşlar da kurbanlıklarını almak için pazara gidiyor. Zaman zaman sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarında kurbanlıkların fiyatları ise geçtiğimiz yıla nazaran daha da yükseldi.

Bayram arifesi öncesi yoğunluğun yaşandığı hayavan pazarında uyarılarda bulunan Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, vatandaşlara seslendi. 

'SATAN UCUZ, ALAN PAHALI DİYOR'

Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki durumu değerlendiren Gül, "Şanlıurfa'da hayvan var, yok değil. Mesela insanlar gelip hayvanlarını alıp, kurbanlıklarını alıp gidiyorlar.Fiyatlarda aşırı pahalı değil. Geçen seneye göre büyükbaş 1 hayvanda 400-500 TL fark etti. Küçükbaşta 200-300 lira fark etti. Satan diyor ben ucuza sattım, alan da ben pahalıya aldım diyor. Bizim milletimizin geleneği bu" ifadelerini kullandı.

GÜL, TARIM BAKANINA SESLENDİ

Özellikle gebe hayvanlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Gül, "Hayvanlar geçen seneye göre var, az değil. Bu sene erkek tosunların hepsi İstanbul'a gitti. Urfa'da var ama çok az. Vakıflar aldı, hepsi gitti. Burada da vakıf inekleri aldı. Ben buradan Tarım Bakanıma sesleniyorum. Sayın Bakanım, ultrason kesim yerlerine koyun, gebeler ayrılsın ve kısır olanlar kesilsin. En büyük kaybımız budur" diyerek sözlerine son verdi.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçakale Milli Eğitim'de şube müdürlüğüne atamaÖnceki Haber

Akçakale Milli Eğitim'de şube müdürlüğün...

Ekrem İmamoğlu, Şanlıurfalı Müdür için konuştuSonraki Haber

Ekrem İmamoğlu, Şanlıurfalı Müdür için k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar