Şanlıurfa
DOLAR32.2027
EURO35.0007
ALTIN2516.0

Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Abone ol
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Şanlıurfa İl Müftülüğünün organizasyonuyla bu yıl iki binhacı adayı kutsal topraklara uğurlanacak. İlk hacı kafilesinde yer alan 361hacı adayı için GAP Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Törene İl MüftüsüRamazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdülhamit Turgut da eşlik etti.

Yolculuk öncesi terminalde dualar okundu. Okunan dualarınardından çocukları ve aileleri ile vedalaşan hacı adayları Dış HatlarTerminalinden uçaklara alındı.

Uğurlama töreninde aileleriyle vedalaşan hacı adayları,duygu dolu anlar yaşadı.

Havalimanında işlemlerini gerçekleştiren hac kafilesi, İlMüftüsü Ramazan Tolan’ın gerçekleştirdiği duaların ardından kutsal topraklarauğurlandı.

Uçağa alınan 361 hacı adayı akşam saatlerinde Medine’yehareket etti. 5 gün Medine’de kalacak olan hac kafilesi daha sonra Mekke’yehareket edecek.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, hacıadaylarının heyecanına değinerek, ‘’Allah herkese nasip eylesin bukardeşlerimiz kaç yıldan beri kayıtlarını yaptılar ve her yıl heyecan yaşadılarbu yıl onlara naip oldu. Duamızı yaptık, biraz sonra uçağa binecekler veuğurluyoruz, Burada şuan iki kafilemiz var. Bu kafile ile 361 hacımız nasipolsa bu gece uğurluyoruz. İlk önce Medine-i Münevvere'ye gidecek orada 5 günkaldıktan sonra Mekke-i Münevvere'ye gidecekler. Allah kısmet ederse haziranın28'inde görevini yapmış bir şekilde ülkemize dönecekler. Bizim Şanlıurfa’mızdanbu yıl 2 bin 10 hacı var dolaysıyla iki bin 10 hacımızın hepsi devletimizinDiyanet işleri başkanlığımızın gözetimi, denetimi hizmeti altında bu yılhaccını yapıp dönecekler. Cenabı Allah herkesi nasip eylesin bütünkardeşlerimizi güzel duygular ve güzel heyecanlar güzel hacılar nasipeylesin" ifadelerini kullandı.

Yıllarca kutsal topraklara gitmek için beklediklerinibelirten hacı adayları, ilk defa kutsal toprakları görecekleri için heyecanlıve mutlu olduklarını söyledi.

Şanlıurfa’dan bu yıl 2 bin kişi kutsal topraklara giderekhac vazifesini yerine getirecek.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gram altın tekrar yükselişte!Önceki Haber

Gram altın tekrar yükselişte!

Şanlıurfa’da culha kursu için kayıtlar sürüyorSonraki Haber

Şanlıurfa’da culha kursu için kayıtlar s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar