Şanlıurfa
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Şanlıurfa’da kurye çalıştığı kuyumcuyu soydu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da kurye çalıştığı kuyumcuyu soydu!
Abone ol
Şanlıurfa’da yaşanan şaşırtıcı altın hırsızlığı, film senaryosunu aratmadı. İddiaya göre, kent merkezindeki kuyumcudan teslim aldığı 1 milyon 600 TL lira değerindeki 771 gram altını kurye M.Ş., kaza süsü vererek arkadaşlarına çaldırttı. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Kuryenin suçunu kabul ettiği ve tutuklandığı olayda, polis diğer iki şüphelinin izini sürüyor. Kuyumcu Murat Taştan, olayın aydınlatılmasını isteyerek, ”Emniyetimize güveniyoruz, mağduriyetimiz giderilsin” dedi.

EYYÜBİYE – Şanlıurfa’dakiilginç hırsızlık olayı, 5 Şubat Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeEyyübiye Çarşısında öğlen saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, kurye M.Ş. çalıştığıkuyumcudan aldığı 771 gram altını 5 kilometre mesafedeki başka bir kuyumcuyagötürmek üzere yola çıktı. Ancak, diğer kuyumcuya 500 metre kala kuryeninkullandığı motor devrildi. Yaşanan kaza sonrası torbada yola fırlayan altınlariki kişi tarafından çalındı.

Olay yerindeki birdükkanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, kuryenin kazasonrası yerde yatarken, iki kişinin altınları alıp kaçtığı görülüyor.

Çevredekilerin ihbarıüzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

 

Altınları çalınan kuyumcuMurat Taştan’a da bilgi verildi. Olay yerine gelen kuyumcu kuryeninhareketlerinden şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, kurye M.Ş’yiifadesini almak üzere karakola götürdü. M.Ş., bilerek kaza yaptığını ve altınlarıarkadaşı olduklarını belirttiği iki kişiyle çaldıklarını itiraf etti.

Bunun üzerine mahkemeyeçıkarılan kurye tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Altını çalan diğer ikikişi ise henüz bulunamadı. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerineşkalini belirleyen hırsızlık büro amirliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Altınları çalınan kuyumcuMurat Taştan, olaydaki diğer iki şüphelinin de bulunarak mağduriyetleriningiderilmesini istedi.

 

Taştan, yaşananları BİHA'ya şöyle anlattı:

“Kurye altını çarşıdakikuyumcu dükkanımızdan Eyyübiye Çarşısı’ndaki kuyumcuya getirecekti. İki dükkanarasındaki mesafe 5 kilometre. Eyyübiye’deki dükkana 400-500 metre kala bu olayyaşandı. 5 Şubat Pazartesi günü öğlen saat 1 civarlarında bize haber geldi,kuryeniz soyulmuş diye. Görüntülerde de belli kuryenin oyun kurduğu, biz bunupolis ekiplerine de söyledik. Bu arkadaş şüpheli duruyor diye. Polis ekibiarkadaşlar bunu aldılar. Kamerada görünen diğer 2 hırsız, hem otobüste hem dekarşı taraftaki dükkandan aldığımız görüntüde 2 hırsız da net görünüyor. Bizimkuryeyi yakaladılar, cezaevine attılar.”

Taştan olayın kuryetarafından tasarlandığını ve kuryenin de bunu itirafa ettiğini ifade ederek,"Kurye, Eyyübiye Çarşısı'ndaki kuyumcuya altınları getirecekti. Ancakkurye, kaza yaparak altınları önceden ayarladığı arkadaşlarına çaldırdı. Kameragörüntülerinde bu planın açıkça görüldüğünü polis ekiplerine ilettik."dedi.

 

Olaydaki diğer ikihırsızın hala bulunamadığını ve kendi durumlarından endişe duyduklarını ifadeeden Taştan, "Altınlarımızın piyasa değeri 1 milyon 600 bin TL. Şebekeninbaşı yakalandı ama diğer elemanlarını bulamıyorlar. Mağduriyetimizingiderilmesini istiyoruz. Emniyetimize güveniyoruz ve bu olayın aydınlatılmasınıistiyoruz" diye konuştu.

 

Kuyumcu Taştan, 30 yıldırsektörde faaliyet gösterdiğini ve yaşanan bu olayın bütün kuyumcuları tedirginettiğini dile getirdi. Taştan, emniyetin, diğer iki şüpheliyi de yakalayarakaltınlarının kendilerine teslim edilmesini beklediklerini vurguladı.

Aynı çarşıda işletmesahibi olan Salih Polat ise yaşanan hırsızlı olayı ile ilgili, “Artık güvenimizkalmadı, tedirginiz ve iş yapamıyoruz. Bu durumun tekrarlanmaması içinemniyetin ciddi anlamda bu işe el atması lazım. Bu olay kuyumculuk sektörünüzor duruma koyar. Bu durum çözülürse esnafa tekrardan güven gelir” ifadelerinikullandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi tanıtıldıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da Başarıyı İzleme ve Geliştir...

2,5 milyar TL tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarında!Sonraki Haber

2,5 milyar TL tarımsal destekleme ödemes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar